Lanseringsguide för Xbox One

Efter flera månaders väntan är Xbox One äntligen här snart. Fredag den 5 september släpps Microsofts senaste konsol officiellt loss på den svenska marknaden. För att uppmärksamma detta har redaktionen här på X1Sverige snickrat ihop en lanseringsguide som kan hjälpa dig att bestämma vad du ska köpa för spel till konsolen, vilka tillbehör som är nödvändiga och även tipsa om vart du kan få den bästa dealen på den nya konsolen. Dessutom kommer vi att recensera själva konsolen.

Vi sparkar igång guiden med en titt på vilka tillbehör som är livsnödvändiga för att kunna njuta av din nya konsol på bästa möjliga sätt.

Tillbehör

 • Headset
  Om du är ute efter ett riktigt bra headset till din Xbox One är XO Seven från Turtle Beach ett av de bästa alternativen. Det headset som följer med konsolen är okej för chatt men inte för den som vill ha en bra ljudupplevelse. XO Seven från Turtle Beach är däremot ett par förstklassiga lurar som inte lär göra dig besviken, trots att de saknar surround-ljud. De är heller inte överdrivet dyra, utan går att få tag på för drygt 1500 kronor. Vill du ha fler alternativ för headsets till Xbox One? Kolla då in våra recensioner av Polk 4Shot och Turtle Beach XO Four.

3000x3000-XOSEVEN-angled-right-side mic-HR

 • Handkontroll
  Förr i tiden var en extra handkontroll ett självklart köp vid varje ny konsollansering. Idag ser det dock lite annorlunda ut, då splitscreen fått ge vika för onlinebaserade flerspelarlägen. Dock finns det ett flertal spel till Xbox One som rättfärdigar inköpet av ytterligare handkontroll. Rayman Legends, Diablo III: Reaper of Souls – Ultimate Evil Edition och Forza Motorsport 5 är bara några exempel på spel som har stöd för lokalt flerspelarläge.

B00CMQTUSS_XboxOne_Controller_F_TransBG_RGB

 • Kinect
  Xbox One lanserades först med Kinect, nu har kamerans värde i princip utplånats då Microsoft tvingats gå tillbaka från sina ursprungliga planer att göra den till en integral del av maskinen. Är det värt att köpa Kinect separat när den släpps senare i höst? Förmodligen inte, men om du får tag på en konsol där kameran ingår kan det vara värt att slå till. Möjligheten att använda rösten för att navigera bland konsolens menyer är nämligen riktigt smidig och vill du kunna spela spel som Dance Central Spotlight eller kommande Fantasia är kameran ett måste.

Xbox_Sensor_RHS78_TransBG_RGB_2013

 • Batteri till handkontrollen
  En nackdel med handkontrollen till Xbox One är att den saknar inbyggt batteri. De batterier du väljer att stoppa i den räcker dock föredömligt länge, vilket väger upp en hel del. Om du ändå vill ha något uppladdningsbart finns det flera olika alternativ. Microsoft har sin egen lösning med sitt Play & Charge-kit. Fördelen med detta är att du kan spela samtidigt som du laddar kontrollen med hjälp av en USB-kabel.

PlayAndCharge

 • Ett annat alternativ är ladd-stationen från Energizer. Denna är förvisso lite dyrare och låter dig inte spela samtidigt som du laddar, men har i gengäld plats för två kontroller samtidigt och ger riktigt lång speltid på en laddning.

energizer_2x_charger_system_xbox_one_incl_2

Gå vidare till sida 2 för att se vilka spel du måste skaffa till din splitternya konsol.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*