Lanseringsguide för Xbox One

En ny konsol är ingenting utan nya, fräscha spelupplevelser. Med detta i åtanke har David och Joel på redaktionen listat fem spel var som ingen Xbox One-ägare bör vara utan. Det handlar om såväl exklusiva titlar som flerformatsspel, AAA-spel och indie-pärlor. Vi har valt att endast räkna med spel som har släppts i dagsläget. Vi börjar med Joels fem favoriter.

  1. Titanfall
    Jag tänker inte ljuga, med handen på hjärtat är Titanfall en av de största anledningarna till mitt inköp av Microsofts nya konsol. Respawn Entertainment har verkligen skapat ett rent mästerligt och beroendeframkallade spel som man inte tröttnar på i första taget. Efter att ha tagit ”Prestige” tre gånger är jag fortfarande sugen på mer.
  2. Killer Instinct
    De som känner mig vet att fightingspelen ligger mig extra varmt om hjärtat och Killer Instinct är en spelserie jag vuxit upp med. Många var rädda att spelet skulle förlora sin charm till Xbox One men efter närmare hundratalet timmar är jag beredd att påstå att spelet är allt jag önskat mig.

  3. Diablo III: Reaper of Souls – Ultimate Evil Edition
    Titanfall är inte det enda spelet som är beroendeframkallande på min lista utan Blizzards mästerverk är ett givet tillskott som ingen bör missa. Har du vänner att spela med antingen lokalt eller över Xbox Live finns det knappt ingenting som går upp emot att levla karaktärer i helvetet.
  4. Metro Redux
    Oavsett om du har spelat serien innan eller ej är detta en ruskigt välgjord samling där i princip allt är förbättrat. Metro-spelen har en lojal skara fans världen över och efter att ha spenderat tid med nyversionerna förstår jag varför. Rysslands tunnelbanor är verkligen magnifika platser att förlägga spelvärldar i.
  5. Guacamelee! Super Turbo Championship Edition
    Drinkbox Studios lyckades med ett konststycke som ingen annan varit i närheten av: de skapade ett Metroidvania-influerat spel som nästintill är lika bra som förlagorna det är baserat på. Att styra mexikanen Juan längs flertalet genialt designade plattformsbanor är en ren fröjd och humorn känns som ett extra plus i kanten då den sitter som en smäck. Detta spel kostar inte många kronor men är värt mer än dubbla priset.

Och utan längre dröjsmål kommer här Davids fem favoriter.

  1. Forza Motorsport 5
    Att Turn 10 Studios är mästare på bilspel har vi vetat länge och med Xbox One har de levererat det kanske snyggaste racingspelet någonsin. Presentationen är ofattbart läcker och kompletteras av en fantastisk ljudbild, underbar körkänsla, mängder av inställningsmöjligheter för bilarna samt kommentarer från Top Gears programledare. Alla framtida spel, oavsett genre borde innehålla Jeremy Clarksons brummande stämma, allt blir så mycket bättre då.
  2. Diablo III: Reaper of Souls – Ultimate Evil Edition
    Att hacka sig fram genom Satans arméer har aldrig varit så underhållande som i Diablo III till Xbox One. Med nästintill oändligt omspelningsvärde, bra stöd för flera spelare och mer loot än du kan räkna till är Diablo III ett givet tillskott i alla Xbox One-ägares spelbibliotek.
  3. Watch Dogs
    Ubisofts superhypade hacker-äventyr gjorde mig inte besviken när det släpptes i början av sommaren. Aiden Pearces hämndresa genom Chicago är en minnesvärd sådan som definitivt bör upplevas. Lägg dessutom till flera underhållande flerspelarlägen och du har ett spel som tåls att återkomma till flera gånger.
  4. The Golf Club
    Om du är sugen på något lite lugnare och mer harmoniskt än de många actionspel som finns till Xbox One är The Golf Club ett klockrent val. Verktygen att skapa dina egna, avancerade golfbanor är lika enkla som de är mångsidiga och själva spelmekaniken är briljant.
  5. Titanfall
    Säga vad man vill om Titanfall men när det kommer till hektisk action med tunga robotar är det herren på täppan. Respawn Entertainment må ha plockat de bästa bitarna från spel som släppts för Titanfall, men de har blandat dessa bitar till en ljuvlig gryta av stål, krut och explosioner.

Hedersomnämnande: Dead Rising 3, Wolfenstein: The New Order, Need for Speed: Rivals, Assassin’s Creed IV: Black Flag.

Hoppa vidare till sida 3 för att se vilka spel som finns vid horisonten.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*