Lanseringsguide för Xbox One

Nu har vi pratat om tillbehör, spel att skaffa och vilka spel som är på väg. Men frågan på mångas läppar är säkert: Vad tycker vi om själva konsolen?

Xbox One har onekligen haft en knackig start. Konsolen sålde en miljon exemplar på 24 timmar när den släpptes förra året men sedan dess har det gått lite sämre. Det var längesedan Microsoft avslöjade några försäljningssiffror men det står klart att PlayStation 4 sålt betydligt bättre än så länge.

Men Microsoft har lärt sig av de inledande missarna. De försökte ta ett rejält steg framåt i utvecklingen med en ständigt uppkopplad konsol där Kinect var en lika viktig del som själva maskinen. Microsoft har tvingats backa från många av sina idéer och har nu hamnat på rätt köl igen. med nye chefen Phil Spencer i spetsen jobbar Microsoft hårt för att göra Xbox One till den bästa konsolen för de bästa spelen.

Huruvida de lyckas eller inte går inte att avgöra än men faktum är att Xbox One redan nu är en riktigt bra konsol. Den må vara i största och tyngsta laget, men detta vägs upp av ett snyggt gränssnitt (som dock kunde vara lite enklare), kraftfull hårdvara och tonvis av bra spel.

Xbox_Console_F_Tilt_TransBG_RGB_2013

Om du har en Kinect är det väldigt smidigt att kunna starta konsolen och navigera dess menyer med hjälp av rösten. Snap-funktionen, som låter dig fästa olika appar i den högra delen av skärmen är dessutom briljant. Att kunna se framsteg i jakten på Achievements uppdateras i realtid hjälper verkligen de som jagar Gamerscore.

Microsoft har varit riktigt bra på att släppa uppdateringar varje månad som verkligen har förändrat konsolen rejält. Att jämföra Xbox One nu och hur den var när den släpptes är på många sätt som dag och natt. I den senaste uppdateringen fick vi stöd för en rad olika videoformat som kan spelas upp genom att helt enkelt ansluta ett USB-minne.

Men i slutändan handlar det ändå alltid om spelen och Xbox One har mängder av bra spel, med flera på gång. Både exklusiva titlar och flerformatstitlar trängs på konsolen och framtiden ser ljus ut. Med andra ord kan du med gott samvete investera i en Xbox One i morgon, den 5 september.

Vi på redaktionen har haft våra respektive konsoler i flera månader och vi är alla mer än nöjda med vad Microsoft har levererat och förhoppningsvis blir du det också.

För att hjälpa er på traven listar vi här nedan ett par återförsäljare som erbjuder riktigt bra priser på olika paket vid konsolens lansering, komplett med länkar. Håll till godo!

  • CDON säljer Xbox One i ett paket med Call of Duty: Ghosts och Destiny. Det sistnämnda släpps på tisdag nästa vecka och för hela paketet betalar du 3990 kronor. Du får med andra ord i princip två spel på köpet för priset av en konsol.
  • Media Markt har ett bra erbjudande där du får både konsolen samt det efterlängtade Destiny till priset 3890:-. De kan även ha lokala erbjudanden i vissa butiker som kan vara värda att kolla in.
  • Elgiganten har också en riktigt bra deal, då de erbjuder en Xbox One komplett med en extra handkontroll samt spelet Ryse: Son of Rome för 3790 kronor.
  • Webhallen erbjuder flera olika paket men det mest prisvärda är förmodligen Day One-utgåvan som levereras med Forza Motorsport 5 och FIFA 15 för 3895 kronor.

Vi på X1Sverige hoppas att denna guide har varit till hjälp för dig i din jakt på en Xbox One. Vi hoppas också att vi ses online på Xbox Live! Happy gaming!

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*