Recension: Disney Infinity 3.0 – Rise Against the Empire

Att Disney Infinity 3.0 är värt din uppmärksamhet bör du veta om du har läst min recension av huvudspelet. Nu har spelvärlden utvecklats ytterligare och vi får ta del av det Play Set som skildrar de tre ursprungliga filmerna i Star Wars-trilogin.

Rise Empire 2Rise Against the Empire är en nostalgisk dröm för alla som vuxit med George Lucas legendariska filmer. Utvecklarna har tagit sig vissa friheter med narrativet för att låta huvudkaraktärerna interagera tidigare i berättelsen men det är egentligen inget som stör nämnvärt. Tvärtom är det snarare underhållande att se Luke och Leia tillsammans med de andra redan från start.

Till skillnad från det Play Set som följer med huvudspelet är Rise Against the Empire alltså ingen ny berättelse utan en ”nytolkning” av originalet. Detta är dock minst lika välkommet då detta är en berättelse som jag älskar villkorslöst. Star Wars har varit en enorm del av min uppväxt och har format mig mer än jag själv förmodligen är medveten om. Denna nya kostym gör det helt klart värt att uppleva äventyret igen.

Rise Empire 1Sett till spelmekaniken är det mesta sig likt från huvudspelet. Variationen är dock mycket större i Rise Against the Empire och förutom alla blaster/ljussabelstrider får jag flyga snowspeeders, jaga Wamp Rats i Mos Eisley och mycket annat. Det finns dessutom en funktion som låter mig bygga mina egna baser på spelets fyra planeter.

Rise Against the Empire bygger vidare på den otroligt stabila grund som lagts i huvudspelet. Stridsmekaniken är fortfarande smått briljant i all sin enkelhet och variationen är nu alltså ännu bättre.

Det finns vissa uppdrag som blir lite väl utdragna, främst när det gäller att samla in en viss summa pengar och liknande. Dessa drar ut på speltiden men tvingar mig samtidigt att ta mig an sidouppdrag som jag kanske hade missat annars. Så det är ett mynt med två sidor, minst sagt.

Rise Empire 3Den största styrkan hos Rise Against the Empire är dock den otroliga nostalgitripp som erbjuds och som jag har tjatat om genom hela denna text. Utvecklarna spelar på precis rätt strängar genom hela äventyret och jag njuter för fulla muggar.

Lägg till en rad nya föremål att leka med i Toy Box-läget och du har ytterligare en upplevelse som alla Star Wars-fans bör kika närmare på. De nya figurerna är dessutom vansinnigt snygga, framförallt Darth Vader.

Största +
Härlig nostalgitripp
Rejäl variation
Läckra figurer

Största –
Vissa uppdrag blir lite väl utdragna

9av10

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*