Recension: Castle Crashers Remastered

Ett av de bästa XBLA-spelen från 360-eran är utan tvekan Castle Crashers. The Behemoths riddarslagsmål är färgglatt, fartfyllt och fullkomligt vansinnigt än idag och ett måste för de som inte har upplevt det än. Om du missade spelet till Xbox 360 finns nu chansen att åtgärda denna stora synd, då spelet nu släppts till Xbox One i form av Castle Crashers Remastered.

Castle Crashers 1Med stöd för fyra spelare samtidigt antingen lokalt eller online är Castle Crashers en actionfest av sällan skådat slag. När ett gäng ondskefulla troll invaderar kungariket under en pågående fest är det upp till ett gäng modiga riddare att ge sig ut för att slå tillbaka och även rädda de kidnappade damerna i nöd. Givetvis ska flera slott jämnas med marken under äventyrets gång.

The Behemoths säregna grafiska stil har aldrig varit mer passande än den är i Castle Crashers och även om spelet inte vinner jättemycket på den nya konsolens hårdvara flyter spelet märkbart bättre och känns ännu skarpare än tidigare. Det är en fröjd att slå, hugga och skjuta mig genom horder av anstormande fiender genom spelets varierade och långa nivåer.

I slutet av varje nivå får jag och mina eventuella vänner även ta mig an en lång rad av olika bossar, som alla kräver sina olika taktiker. Bossarna tillhör spelets absoluta höjdpunkter och är lika delar utmanande och underhållande.

Castle Crashers 2Detta innebär inte att de andra beståndsdelarna är sämre på något sätt. Castle Crashers är nämligen ett av de mest vanebildande och underhållande beat ’em up-spel jag någonsin upplevt, helt i klass med mästerverk som Double Dragon, Streets of Rage och Turtles in Time.

Stridsmekaniken kan inledningsvis kännas aningen simpel men i takt med att min riddare stiger i nivå får jag tillgång till nya attacker, vapen och förmågor. Över 20 olika karaktärer och närmare 40 vapen finns tillgängliga att leka med vilket ökar variationen och omspelningsvärdet.

Den största charmen med Castle Crashers har dock alltid legat i att slå sig ned i soffan tillsammans med tre andra spelare och ge sig ut i strid. Få spel är lika galet underhållande i flerspelarläget som just Castle Crashers och kampen om högsta poäng blir snabbt på blodigt allvar på bästa möjliga sätt.

Castle Crashers 3Utöver det huvudsakliga spelet finns det även ett gäng mer eller mindre fantastiska minispel att sätta tänderna i. Den personliga favoriten är det som sätter min simultanförmåga på prov då jag måste hoppa runt på ett rutnät med hjälp av olika förvirrande kommandon.

Bland alla galna troll, bajsande skogsdjur och utvecklarnas härliga sinne för humor är Castle Crashers Remastered den bästa versionen av ett av de bästa beat ’em up-spelen i modern tid.

Största +
Oväntat djupt stridssystem
Barnsligt rolig humor
Utmanande bossar

Största –
Inte så många nyheter som jag hoppats på

9av10

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*