Topp 10 – Spel från E3 2015

Under den pågående E3-mässan har vi redan nu fått se mängder av potentiellt fantastiska spel. Vissa av dem visste vi om sedan tidigare, andra var stora överraskningar. Men vilka titlar är det som har fångat redaktionens intresse allra mest och fått oss att skrika av förtjusning och förväntan?

XboxOne_RGB_horizontal

Här nedan finner ni listan på de tio Xbox One-spel som vi mest ser fram emot efter vad som har visats på E3 2015.

10. Fallout 4

Trots att jag inte var något större fan av varken Fallout 3 eller Skyrim är det svårt att inte bli nyfiken på Fallout 4. Det som har visats upp hittills visar ett spel där utvecklarna inte tvingats kompromissa en millimeter på sin vision.

https://www.youtube.com/watch?v=Ih0l1C4kD3M

Den enorma spelvärlden är fylld med tonvis av svåra val för spelaren och friheten att kunna göra precis vad jag vill lockar något oerhört. Fallout 4 kan mycket väl bli ett av årets allra största spel.

9. Just Cause 3

De två första Just Cause-spelen är ren och skär galenskap i spelform. Den tredje delen verkar inte bli sämre på något sätt utan vi erbjuds snarare mer av allt. Fler och större explosioner, nya sätt att ta sig fram och framförallt nya alternativ för den som på egen hand vill starta ett mindre världskrig.

Rico Rodriguez är tillbaka i huvudrollen tillsammans med sin änterhake och fallskärm och spelvärlden sägs dessutom vara större än någonsin, vilket är en svindlande tanke. Just Cause 3 släpps i början av december och kan bli en tidig, explosiv julklapp för alla actionfans.

8. Disney Infinity 3.0

Disney Infinity 2.0 är ett bra spel med flera stora brister. Variationen i kampanjläget är en av dem. Detta ser dock ut att åtgärdas i upföljaren, då Disney har plockat in flertalet externa spelstudior för att skräddarsy spelmekaniken. Sumo Digital sköter fordonsdelarna, Ninja Theory står för striderna med ljussabel och United Front Games är också inblandade.

https://www.youtube.com/watch?v=DWnA-yXUmJI

I vanliga fall kan fler kockar innebära sämre soppa men när det gäller Disney Infinity 3.0 låter det som att serien äntligen kan leva upp till sin fulla potential.

7. Forza Motorsport 6

Forza-serien har länge varit en personlig favorit och har genom åren blivit bättre för varje inkarnation. Forza 5 var ett stabilt lanseringsspel men saknade mycket innehåll från föregångarna. Detta och mer därtill ser ut att åtgärdas i den nya delen. Vi får sanslöst läckra vädereffekter, mängder av löjligt detaljerade bilar och en körkänsla utöver det vanliga.

6. Need for Speed

Vi fortsätter på racingspåret och kommer nu till återfödelsen av Need for Speed. Det blir svenskt återigen då spelstudion Ghost plockar de bästa delarna från seriens långa historia för att erbjuda en racingupplevelse utöver det vanliga.

Det som har visats upp hittills ser sanslöst läckert ut och det faktum att valmöjligheterna att ”pimpa” mina bilar återvänder från NFS: Underground gör att denna nya del är minst sagt hett efterlängtad.

5. Gears of War 4

De första sekvenser som visats upp från Gears-seriens återkomst bådar riktigt gott. Skräckkänslan från seriens första del är tillbaka och de nya huvudkaraktärerna kan bli den friska fläkt som serien behöver.

Med hjälp av en välbalanserad kampanj, ett intensivt flerspelarläge och seriens ikoniska motorsågar har Gears of War 4 alla chanser att bli en ny actionklassiker.

4. South Park: The Fractured but Whole

The Stick of Truth är ett av de senaste årens bästa rollspel och det är även ett av de roligaste spelen jag någonsin provat på. Den hemliga ingrediensen för ett riktigt bra South Park-spel visade sig vara seriens skapare Trey Parker och Matt Stone. Trots att de flera gånger sagt att de aldrig mer ska göra ett spel på grund av den otroliga arbetsbelastningen är de båda tillbaka för The Fractured but Whole.

En ny utvecklare står dock vid rodret och med ett superhjälte-tema istället för fantasy ser The Fractured but Whole ut att kunna bli minst lika bra som sin föregångare, om inte bättre.

3. Mirror´s Edge: Catalyst

Faith är tillbaka! Uppföljaren till fanfavoriten Mirror’s Edge utannonserades förvisso redan förra året men det var i år vi fick vår första ordentliga titt på Faiths nya spel. Svenska DICE har plockat bort möjligheten att använda skjutvapen, vilket har mötts med unisont jubel från fans.

Med en öppnare spelvärld och samma fantastiska estetik som föregångaren kommer Catalyst förhoppningsvis att trollbinda oss på samma sätt som det första spelet när det släpps tidigt nästa år.

2. Rise of the Tomb Raider

Lara Crofts återkomst i Tomb Raider gav oss ett briljant äventyr. Förväntningarna på utvecklarna Crystal Dynamics är därför skyhöga och av det vi har sett hittills kommer Rise of the Tomb Raider att leverera. Vi kommer få följa Lara på äventyr över hela världen samtidigt som hon tvingas ta itu med de mentala ärr hon bär med sig från förra spelet.

Med fantastisk grafik, svindlande actionsekvenser och en förhoppningsvis välskriven berättelse är Rise of the Tomb Raider vårt näst mest efterlängtade spel från årets E3.

1. Star Wars: Battlefront

Jag är ett väldigt stort fan av Battlefield. Jag är ett ännu större fan av Star Wars. Att Battlefront-serien är tillbaka gör mig med andra ord otroligt glad. Det faktum att det dessutom ser helt fantastiskt ut gör bara saken ännu bättre!

Tanken på att få återuppleva några av filmhistoriens mest ikoniska stridsscener i ett universum som jag känner och älskar gör mig varm inombords. Star Wars: Battlefront ser underbart ut och kommer med stor sannolikhet blir den perfekta kompanjonen till The Force Awakens i vinter.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*