Topp 5 – Microsofts E3-presskonferens 2015

Det är ingen hemlighet att Microsoft ligger efter Sony och dess best PlayStation 4 när det gäller försäljningssiffror. Detta betyder dock inte att det går dåligt för Seattle-företaget på något sätt utan Xbox One har en riktigt bra uppsättning med spel både ute och på gång senare i år.

Ändå kändes det som att Microsoft hade något att bevisa under årets E3. Att de var tvungna att leverera något extraordinärt. Med facit i hand fick vi ett par riktigt stora avslöjanden som säkerligen kommer att locka fler spelare till konsolen. Här nedan följer redaktionens topplista över de fem bästa avslöjanden vi fick från Microsofts E3-presskonferens 2015.

5. Gears of War 4-demonstrationen

Att Gears of War 4 är under utveckling har vi vetat länge. The Coalition (före detta Black Tusk) jobbar hårt på nästa del i Gears-serien och många hade nog gissat att det nya spelet skulle visas upp först nästa år. Istället förväntade sig många att fokus skulle ligga på Xbox One-versionen av det första Gears of War, som har varit spelvärldens sämst bevarade hemlighet på länge.

Döm då vår förvåning då Gears of War: Ultimate Edition fick extremt lite utrymme på konferensen. Ett släppdatum och sen var det egentligen inte så mycket mer. Istället greppade Rod Ferguson från The Coalition en handkontroll och bjöd på en livedemonstration av Gears of War 4.

Vi fick se seriens (förmodade) nya huvudkaraktärer och även det nya hotet som verkar ersätta Locust. Samtidigt bjöds det på mer av allt vi älskar med Gears-serien: spektakulär action, kuslig stämning och motorsågsbajonetter. Ni kan se själva här nedan.

4. Moddar i Fallout 4

Att Fallout 4 kommer att bli ett enormt spel på alla sätt och vis råder det ingen tvekan om. Spelet visades upp så sent som i söndags och hypen har sedan dess vuxit och lär fortsätta växa fram till lanseringen i höst.

När Bethesdas husgud Todd Howard äntrade scenen på Microsofts presskonferens var det nog många som gissade vad som skulle avslöjas. ”Exklusivt DLC eller tidsexklusivitet på expansioner” tänkte jag själv men det som avslöjades var betydligt större än så. Avslöjandet att PC-skapade moddar kommer att kunna föras över till Xbox One-versionen fyller en stor lucka som konsolspelare alltid har saknat och detta kan bli nästan hur stort som helst.

3. Rise of the Tomb Raider

Vi har väntat länge på att få se spelsekvenser från Crystal Dynamics efterlängtade uppföljare och när Rise of the Tomb Raider äntligen drog igång fick vi se hur Laras nästa äventyr ser ut.

Genom snöklädda berg utsätter sig Lara för den typ av faror vi är vana vid från serien och den efterföljande trailern antyder att vi kommer att få besöka betydligt mer varierade områden än i föregångaren. Även om actiondelen fortfarande verkar stå i fokus ser det ut som att seriens ikoniska pussel är på väg tillbaka i större utsträkning än tidigare.

Spelet ser dessutom löjligt läckert ut och jag kan personligen inte vänta tills jag får ta kontroll över Lara på hennes nästa äventyr.

2. Elite-handkontrollen

När det gäller handkontrollen för Xbox One är jag den förste som ställer mig upp och säger att jag älskar den trots vissa problem. Överlag är det en fantastisk handkontroll men bumper-knapparna kunde vara bättre och styrkorset är fortfarande inte optimalt.

XboxElite-Controller-FrontBackLockup-BlackBG-RGB-pngAllt detta och mer därtill ser ut att åtgärdas i och med den nya Elite-kontrollen. Denna läckerbit kommer med extra paddel-knappar på baksidan, möjligheten att byta ut komponenter och programmera om knappar och mycket annat.

Det ser ut att bli en exklusiv handkontroll för spelaren som kräver mer och den ser ut att få en prislapp därefter. Förhoppningsvis kommer vi på X1Sverige att få testa handkontrollen när den lanseras och erbjuda våra synpunkter men tills dess är det en av våra mest efterlängtade prylar under resten av året.

1. Xbox One blir bakåtkompatibel

Rösterna har varit många. Rösterna har varit höga. Vi har skrikit högt och Microsoft har svarat. Xbox-chefen Phil Spencer kunde med ett leende på läpparna under presskonferensen meddela att Xbox One ska bli bakåtkompatibel med Xbox 360-spel.

Detta må låta som en struntsak för många men blotta tanken på att kunna spela alla mina olika Xbox-spel på samma konsol är som ett skänk från ovan. Redan nu finns ett gäng titlar tillgängliga för medlemmar av Xbox One Preview-programmet och senare i år lanseras tjänsten för övriga spelare. Drygt 100 titlar kommer att vara tillgängliga inledningsvis och flera ska läggas till varje månad. Det talas dessutom om att spelare på Xbox One ska kunna möta Xbox 360-spelare online, vilket nästan låter för bra för att vara sant.

Microsoft har i och med detta avslöjande gett mängder av spelare en anledning till att gå över till Xbox One från 360 då deras spel kommer kunna följa med. Att byta konsol och redan från start ha ett rejält bibliotek är ett ruskigt starkt försäljningsargument för många och det faktum att tjänsten är kostnadsfri gör knappast saken sämre.

Detta är alltså våra favoriter från Microsofts presskonferens på årets E3. Vad tycker du är det bästa som företaget visade upp, pratade om eller avslöjade?

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*