Naruto x Boruto Ultimate Ninja Storm Connections

Naruto x Boruto Ultimate Ninja Storm Connections (säg det snabbt tre gånger) återförenar alla de ingredienser som gjort utvecklaren CyberConnect2:s tidigare spel så framgångsrika: intensiv regi helt i stil med animen som står som inspirationskälla, en imponerande karaktärslista och lockande gameplay. Men trots dessa kvaliteter finns det vissa aspekter som lämnar en mer tveksam eftersmak.

Spelet erbjuder först och främst ett storyläge där man får återuppleva höjdpunkterna från animen, från Naruto som en ung ninja i Team Kakashi till den storslagna stunden då han når sitt mål och blir Hokage (spoilervarning). Trots den nostalgiska resan är det svårt att inte känna en viss besvikelse över vissa strider som reduceras till enklare ”VS fighting” utan den filmiska intensitet och kraft som CyberConnect2 brukar leverera. Att vänja sig vid detta efter att ha upplevt spektakulära ögonblick i tidigare spel gör det märkbart när det nya spelet drar ned kraftigt på dessa episka scener.

En annan anmärkningsvärd punkt är urvalet av spelbara avsnitt. Naruto x Boruto verkar vilja fokusera på det centrala och koncentrera sig i stora drag på Naruto och Sasuke. Det resulterar i en ultrakondenserad version av de fyra tidigare Ninja Storm-spelen, vilket innebär att vissa minnesvärda strider stryks från listan. Möjligheten att spela som viktiga sidokaraktärer i sina livsavgörande kamper saknas, och detta förlust av variation känns påtaglig.

I det första kampanjläget, indelat i åtta kapitel, blandas serietidningsstil och fasta bilder med voiceover. Denna uppbyggnad ger bakgrund och påminner oss om ögonblickets scener, men uppdragen känns ibland som banala moment som ändå överträffar de episka striderna i intensitet. Det finns en balans som stundtals kan kännas ganska skev och vissa av de minnesvärda striderna hamnar i skuggan av tråkiga uppdrag.

Trots dessa problem finns det också höjdpunkter. Naruto x Boruto introducerar en ny kampanj som skiljer sig från det senaste Ninja Storm-DLC som återspeglade mangans handling. Denna nya kampanj utspelar sig efter de tidigare händelserna och skapar ett scenario där Boruto blir involverad i ett komplott mitt under ett virtuellt reality-spel. Även om den övergripande berättelsen kanske inte fångar lika starkt som tidigare, erbjuder denna del av spelet ändå ett intressant inslag.

Slutligen erbjuder spelet flera spellägen förutom historierna, inklusive VS-läge mot AI eller en annan spelare lokalt eller online, enskilda strider och olika typer av turneringar. VS-läget är väl genomfört, men för de som är inriktade på prestation ligger det långt efter genrens toppspel, särskilt med avsaknaden av rollback-netcode.

Sammanfattningsvis träffar Naruto X Boruto Ultimate Ninja Storm Connections rätt med en kombination av ett stundtals extremt intensivt innehåll och spelmekanik som är enkelt att lära sig, men ändå mycket komplex. Presentationen är utmärkt och fanservicen träffar för det mesta helt rätt, trots avsaknaden av viktiga karaktärsögonblick och strider. Även om spelet bjuder på en lagom dos teknisk innovation och detaljer som de officiella röstskådespelarna är det synd att den särskilt nyskrivna handlingen inte riktigt lyckas övertyga.

Även om striderna fortfarande är lika underhållande är det svårt att se någon verklig skillnad jämfört med tidigare Ninja Storm-titlar, de är mycket lika när det gäller gameplay. Naruto X Boruto Ultimate Ninja Storm Connections är fortfarande en bra titel, men det hade varit önskvärt med lite mer nytänkande.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*