Netgear Nighthawk XR1000 Gaming Router

Efter drygt tio år som spelskribent trodde jag att jag hade fått slut på utmaningar men det visade sig inte stämma när jag blev erbjuden att prova på att recensera en gaming router. Efter mycket om och men är jag nu redo att ge mitt utlåtande gällande Netgear Nighthawk XR1000.

Min första upplevelse som tech-recensent börjar dock i ärlighetens namn särskilt imponerande. Installationsprocessen målas upp som väldigt enkel tillsammans med Nighthawk-appen och jag ska i princip endast behöva skanna en QR-kod för att få det hela att hoppa igång. Dessvärre stöter jag på patrull omgående då appen säger sig inte känna igen QR-koden, trots flertalet olika försök. Efter ett tag ger jag upp och väljer en manuell installation istället.

Även här stöter jag på problem då routern inledningsvis inte vill kännas av att nätverkskabeln är inkopplad och det krävs ett par omgångar av så kallad power cycling där jag startar om nätverk och anslutna enheter innan routern väljer att samarbeta med mig. Problemen slutar dock inte där utan när jag försöker döpa om routern till namnet som jag haft på mitt tidigare nätverk för att mina enheter skall anslutas automatiskt blir det även där strul då routern verkar tappa anslutning till en början. När den väl hoppar igång börjar den blocka mina olika Google Nest-enheter med sitt inbyggda skyddsprogram vilket visar sig vara minst sagt frustrerande.

Kort sagt ger routern inget positivt första intryck, åtminstone inte för en lekman som jag själv. Först på dag 2 börjar saker och ting falla på sin plats och plötsligt blir det hela en radikalt annorlunda upplevelse. När Nighthawk XR1000 väl är igång fungerar den nämligen ypperligt bra. Jag brukar i normala fall inte spela multiplayer online särskilt ofta just på grund av att tidigare routers jag ägt har lämnat en del att önska när det kommer till stabilitet. De har funkat bra till streaming och nedladdning med mera men just för spelande har det varit problematiskt.

Med Nighthawk XR1000 är dessa problem som bortblåsta och routern erbjuder en otroligt stabil anslutning med hjälp av WiFi 6, så jag kunde avnjuta betan för Battlefield 2042 utan minsta bekymmer. Samma sak i onlinebaserade Riders Republic och Forza Horizon 4, överallt har det fungerat utan minsta lilla problem. Nedladdningshastigheten när jag tankar hem nya spel har också ökat avsevärt. Även om en sladdburen anslutning naturligtvis fortfarande är allra snabbast går nedladdningar via WiFi betydligt snabbare än med mina tidigare routers.

Min relation med Netgear Nighthawk XR1000 börjar inte helt smärtfritt men när vi väl vant oss vid varandra och våra egenheter har det visat sig vara en match made in heaven. Detta är en suverän router för den som vill ha stabil anslutning och om du spelar mer tävlingsinriktat online är denna router ett mycket bra val.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*