EPOS H6PRO

Ljudet i ett spel är bara så bra som det du använder för att spela upp det. Oavsett om du kör med surround-anläggning, soundbar eller traditionellt TV-ljud påverkas ljudupplevelsen något oerhört. Min personliga preferens är ett riktigt bra headset för att få ut det mesta av spelen jag tar mig an. Hittills under Xbox Series X-eran har Microsofts egna trådlösa headset varit den absoluta favoriten men nu har jag fått möjligheten att testa på Epos H6PRO Open Acoustic Gaming Headset. Kan det röra sig om en konkurrent?

Det första jag slås av när jag packar upp det sladdbundna headsetet från dess kartong är hur kvalitativt det känns. Stabil plast blandas med metall och konstläder för att presentera en produkt som andas ingenjörskonst i varenda del av konstruktionen. Allt från mikrofonen som fästs enkelt med magnet och lika enkelt kan plockas bort till de mjuka kåporna som passar perfekt runt öronen ger ett riktigt starkt första intryck.

Headsetet är som sagt alltså sladdbundet, vilket kan vara avtändande för vissa men då det enkelt ansluts till handkontrollen känner jag personligen att det inte gör något alls. Tvärtom öppnar det upp för att kunna använda headsetet till en rad andra enheter som PS5 eller Nintendo Switch, vilket är trevligt. Att headsetet ansluts med sladd innebär också att jag slipper tänka på att ladda batterier och liknande.

Väl placerade på huvudet och anslutna börjar jag hårdtesta headsetet med en rad olika titlar. Jag utforskar främmande världar i Guardians of the Galaxy, utreder brott i Lost Judgment, bränner genom den engelska landsbygden i Forza Horizon 4 och allt däremellan. Genom samtliga spel jag testat har jag upplevt ljudet som extremt klart och tydligt, uttrycket ”kristallklart” är något som ligger nära till hands, rentav.

Skulle jag ha något att invända mot är det att det klara ljudet kommer lite på bekostnad av basen. Diskant och mellanregister fungerar utmärkt men jag kan tycka att headsetet saknar lite tryck i just basen, vilket märks främst under mer actionbetonade titlar. Efter en liten stunds spelande är det inget jag tänker på nämnvärt men jag hade gärna sett att explosioner och liknande gjort ett större avtryck i ljudbilden överlag.

Förutom denna lilla invändning har jag svårt att hitta några direkta brister hos Epos H6PRO. Det är ett headset som levererar fantastiskt ljud och för en prislapp på strax under 2000 kronor är det ett fynd för alla som uppskattar en bra ljudupplevelse.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*