Need for Speed: Hot Pursuit Remastered

Need for Speed: Hot Pursuit släpptes ursprungligen för tio år sedan, något som känns helt galet. Att Criterions intåg i Need for Speed-världen skulle bli en framgång var det nog få som tvivlade på men att spelet skulle bli en så rungande framgång var det ingen som kunnat förutspå. Blandningen mellan Need for Speed och Burnout visade sig vara ett vinnande koncept och nu är spelet tillbaka i en uppdaterad version. Frågan är om magin finns kvar?

Om jag skulle koka ned Hot Pursuit Remastered till ett enda ord skulle det bli ”biljakter”. Spelets huvudsakliga uppgift är att erbjuda vansinnigt snabba race genom amerikas miljömässigt kanske mest varierade landskap. Det handlar om gatulopp och det handlar om poliser som har fått Lamborghini-bilar till sitt förfogande för att få bukt med dessa gatulopp.

Det måste vara jobbigt för polisen att jaga bilar när alla har samma registreringsnummer.

Saker och ting går fort, ofta extremt fort och känslan från Burnout 3 och Burnout Paradise lyser så starkt att det knappast känns som ett Need for Speed-spel längre. Spelkartan är varierad, urvalet av bilar likaså och det finns ett soundtrack som doftar starkt av 00-tal. Grafiken har fått ett ansiktslyft sedan Xbox 360-versionen och kliver stadigt in i den högupplösta världen.

Allting känns väldigt välbekant, något som visar sig vara på gott och ont. Utvecklarna har varsamt restaurerat spelet till moderna plattformar men samtidigt märks tidens tand ganska tydligt. Upplösningen är högre men det märks tydligt att det är ett tio år gammalt spel i grund och botten.

Tänk om polisväsendet i Sverige hade budget nog att använda Porsche som sina officiella polisbilar.

Hot Pursuit var spelet som introducerade Autolog-upplägget med konstanta utmaningar mot vänner online och det har implementerats även här. Spelet erbjuder även cross play mellan olika plattformar, vilket är ett otroligt välkommet tillskott och flerspelaralternativen fungerar riktigt bra i den här nyversionen.

 Att glida i en snordyr sportbil längs spelets karta är en härlig upplevelse och även om spelets ålder känns lite väl ofta emellanåt har jag svårt att stå emot spelets charm när den slår till med full kraft. När Hot Pursuit släpptes klassades det redan då som en av de bästa delarna i den anrika serien och än idag är jag beredd att skriva under på det, för trots att spelet inte har åldrats lika väl överallt är körkänslan fortfarande fenomenal. Need for Speed: Hot Pursuit Remastered är kanske viktigast för de som inte har upplevt denna klassiker tidigare men även om du spelade det för tio år sedan kan det vara värt att återvända.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*