Minecraft Dungeons

Minecraft är ett fenomen som i princip saknar motstycke i spelvärlden. Under det senaste årtiondet har det vuxit från ett hemsnickrat indieprojekt till ett världsomspännande varumärke värt miljarder kronor och det är en titel som lockar miljontals spelare på en rad olika plattformar. Nu har serien ynglat av sig och jag har spenderat en hel del tid med att utforska Minecraft Dungeons.

Det finns egentligen inget sätt att undgå det så jag säger samma sak som hundra andra recensenter förmodligen redan har sagt. Minecraft Dungeons är i stort sett Diablo fast med fler fyrkantiga block. Det handlar om action ur ett isometriskt perspektiv med en del lättare RPG-inslag. Och aningen överraskande nog fungerar det riktigt bra.

Minecraft Dungeons är nämligen en väldigt underhållande titel som har gett mig många timmars glädje i TV-soffan, både ensam och med andra. Spelet känns omedelbart som att det är tänkt att upplevas tillsammans med andra och det är där den största glädjen finns att hämta. Med det sagt erbjuds det ändå en fullgod spelupplevelse även för dig som föredrar att spela ensam.

Redan inledningsvis märker jag att fokuset ligger på att grinda efter bättre och bättre föremål och att rentav spela om kampanjen flera gånger. Berättelsen kan avklaras under en dedikerad eftermiddag, vilket definitivt är i snålaste laget och ditt nöje från spelet kommer att hänga mycket på hur mycket du uppskattar omspelningsvärdet.

Personligen har jag inget emot att nöta kampanjen någon extra gång men jag är inte heller den loot-jägare som spelet riktar sig mot. Samtidigt lyckas spelet vara en otroligt lättillgänglig upplevelse och de som inte riktigt har vågat testa på denna genre tidigare har nu ett gyllene tillfälle att hoppa på tåget som sedan kan leda till titlar som Torchlight och tidigare nämnda Diablo.

Det känns dock i ärlighetens namn som att spelet rider lite väl mycket på sitt varumärkesnamn. Hade detta varit ett spel med marginellt annorlunda presentation och utan ”Minecraft” i titeln hade det förmodligen varit en ganska underhållande titel ändå men få personer hade förmodligen ens sneglat åt det.

I slutändan måste jag ändå medge att titeln lämnat mig med mersmak. Utvecklarna Mojang har redan utlovat flera uppdateringar som kommer att göra spelet till en matigare upplevelse och jag ser fram emot att dyka in i spelvärlden på nytt inom kort.

Största +
Oväntat imponerande rent grafiskt
Lättillgängligt
Underhållande flerspelarläge

Största –
Alldeles för kort
Ganska anonymt stridssystem

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*