Recension: NieR Automata BECOME AS GODS Edition

NieR Automata kan ses på två olika sätt. Du kan välja att se det som ett mästerligt hack ’n’ slash-actionspel från mästarna hos Platinum Games tillsammans med Square Enix. Om du gör det kommer du få avnjuta ett fantastiskt actionspel, utan tvekan. Du går dock miste om spelets starkaste aspekter i så fall.

NieR Automata följer androiderna 2B och 9S, soldater från YoRHa-organisationen som används i kampen mot ett främmande hot vars mekaniska trupper har tagit över jorden och nästintill utrotat mänskligheten. Eftersom Platinum Games stått vid rodret kan du baserat enbart på denna information förvänta dig en rejäl actionfest men då detta tekniskt sett är en uppföljare till rollspelet NieR som har utvecklats tillsammans med Square Enix visar det sig snabbt att det finns mycket mer att hämta än ”bara” spektakulär action.

Efter spelets inledande uppdrag får jag chansen att utforska det som närmast kan beskrivas som en semi-öppen spelvärld, fylld av hemligheter, fiender och varierade miljöer. Det bjuds på ett långt äventyr där handlingen tar flera oväntade vändningar och där berättelsen faktiskt får mig att tänka till vid flera tillfällen.

NieR Automata ställer flera oväntade frågor kring liv och vad som anses vara ”liv”. De mekaniska varelser som bosatt sig på jorden kan ses som just mekaniska varelser men när går självmedvetande och självbevarelsedrift över till faktiskt liv?

Spelet vågar ställa dessa frågor samtidigt som det bjuder på kort och gott fantastisk action. Att Platinum Games kan designa ett lättbegripligt men djupt stridssystem är ingen överraskning och NieR Automata är inget undantag. Faktum är att spelmekaniken tillhör studions bästa överhuvudtaget, vilket säger en hel del med tanke på deras meritlista.

Spelet är dessutom mästerligt designat rent audiovisuellt också, med enastående musik pch en grafisk presentation som är slående vacker på alla plan. Att karaktärerna 2B och 9S dessutom är otroligt välskrivna och intressanta bidrar också till en otroligt intensiv och medryckande upplevelse.

NieR Automata är ett mästerligt spel på alla plan och plockar det bästa från Square Enix och dess förmåga att berätta medryckande historier och blandar det med Platinum Games fingertoppskänsla för action. Resultatet är inget annat en en titel som måste upplevas, som förtjänar att upplevas av så många som möjligt.

Största +

Fantastisk presentation

Medryckande berättelse

Otroligt läcker spelvärld

Största –

Det inledande kapitlet är lite blekt designat

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*