Hårdvarurecension: Strikepack F.P.S Dominator

Min personliga favorithandkontroll genom alla tider är Xbox One Elite Controller. Detta säger jag inte på grund av att jag driver en Xbox One-fokuserad spelsajt utan för att det faktiskt är sant. Handkontrollen må kosta skjortan med sina 1400 kronor och är sannerligen inget de flesta köper hem i en handvändning.

Dominator1Den stoltserar med funktioner som paddelknappar på baksidan och flera andra trevliga funktioner men om du inte hostar upp pengarna får du snällt vara utan dessa finesser.

Företaget CollectiveMinds har dock tänkt på detta och har nu släppt en produkt vid namn Strikepack F.P.S Dominator som siktar på att erbjuda vissa av dessa funktioner för en lägre prislapp. Som namnet antyder rör det sig om en produkt som riktar sig främst till förstapersonsskjutare och kanske ännu mer åt Call of Duty, då denna serie förekommer flitigt i instruktionsmaterialet och på företagets hemsida.

Det handlar kort och gott om ett tillbehör som placeras i batteriluckan på en Xbox One-handkontroll och som ger tillgång till ett par programerbara paddlar på baksidan. Notera dock att detta tillbehör ej är kompatibelt med Elite-handkontrollen då batteriluckan skiljer sig på denna.

Dominator2Tillbehöret ger även tillgång till det som kallas för ”Mods”, förinställda funktioner som gör att paddlarna får olika funktioner. Det kan användas för rapid fire, turbofunktioner och mycket däremellan. Detta är helt klart en produkt som är riktad till spelare av det mer tävlingsinriktade slaget då det förmodligen bara är denna marknad som kommer att utnyttja dessa mods till fullo. När det gäller blixtsnabba reaktioner, vilket ofta är fallet i just Call of Duty, lär dessa funktioner komma väl till pass.

Det är enkelt att byta mellan någon av de förinställda modsen och det görs med ett par enkla knapptryck och det mesta fungerar felfritt. Det finns dock ett par punkter gällande produkten som du bör ha i åtanke om du funderar på ett köp.

Smidigheten att koppla in produkten direkt i din handkontroll är välkommen men den stora nackdelen är att funktionerna i tillbehöret gör att det krävs ständig strömtillförsel. Med andra ord är du tvungen att koppla in tillbehöret till konsolen via den medföljande USB-kabeln för att den ska fungera. Det fungerar inte med vilken USB-kabel som helst heller utan den är byggd på ett sätt som gör att endast den medföljande kabeln passar i adaptern så om kabeln går sönder av någon anledning har du ett problem.

Dominator3Ett annat problem är att detta i praktiken gör att du förlorar den trådlösa funktionen av din handkontroll, något som i vanliga fall finns med från start. Vid ett potentiellt köp gäller det att ha detta i minnet för att inte bli besviken.

Om du spelar många förstapersonsskjutare online och känner att du skulle behöva lite hjälp på traven är detta ett trevligt alternativ till ett överkomligt pris.

Största +
Smidiga funktioner
Lätt att programmera
Diskret och väldesignad

Största –
Inget inbyggt batteri
Gör din trådlösa handkontroll trådbunden
Fungerar endast med medföljande USB-kabel

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*