Hårdvarurecension: Turtle Beach Stealth 700

Genom åren har vi på X1Sverige provat på flera olika headsets från tillverkaren Turtle Beach och i princip samtliga har imponerat på oss med solid byggkvalitet och övertygande ljud. Nu har vi fått möjligheten att prova på en av de nya produkterna från företaget, nämligen headsetet Stealth 700. Med en prislapp på drygt 1500 kronor är frågan om dessa lurar lever upp till samma klass som de som kommit före?

stealth-700xbox-a-900x927_0

Det första jag reagerar på när jag har packat upp Stealth 700 är att de verkligen är helt trådlösa. Det krävs ingen anslutning till handkontrollen och till skillnad från Stealth 500X och Elite 800X behöver jag heller ingen separat ljuddosa eller adapter kopplad till konsolen. Istället ansluts Stealth 700-lurarna direkt till konsolen på samma sätt som jag synkar en ny handkontroll och det hela är föredömligt enkelt och smidigt.

Då det inte finns några ljudkablar inblandade på något sätt innebär det att jag går miste om 7.1-ljudet som Elite 800X stoltserar med men för att kompensera för detta har Stealth 700 stöd för såväl Windows Sonic Surround Sound som nya Dolby Atmos. (Det är dock värt att notera att det sistnämnda är en tjänst som kostar pengar att använda.) Med hjälp av detta minskar glappet lite mellan de olika modellerna och faktum är att jag på det stora hela är väldigt nöjd med vad Stealth 700 kan erbjuda.

 

Under min tid med lurarna har jag framförallt spelat Forza Horizon 3 och Assassin’s Creed Origins och i bägge titlarna briljerar lurarna. Allt från ljudet från en vrålande V8-motor till Bayeks tysta fotsteg genom en sovande egyptisk by mitt i natten återspeglas på ett fantastiskt sätt. När jag har provat på onlinespel som Call of Duty: WWII eller Battlefield 1 har den numera klassiska SuperHuman Hearing-funktionen hjälpt för att låta mig få ett övertag på mina motståndare.

stealth-700xbox-e-900x927

Byggkvaliteten är hög, vilket jag har lärt mig att förvänta mig av Turtle Beach. Färgtemat går i vanlig ordning i svart och grönt och själva lurarna sluter sig kring mina öron på ett bra sätt och dess funktion för active noise-cancellation gör att övriga ljud i rummet i mångt och mycket stängs ute.

Headsetets mikrofon kan inte plockas bort men kan enkelt fällas in och ut och har dessutom en smart funktion som gör att mikrofonen stängs av automatiskt när jag väljer att fälla upp den. På detta sätt vet jag enkelt när min mikrofon är påslagen eller inte.

Om det är något jag inte är ett lika stort fan av är det knapparna på den vänstra kåpan. Dessa är gjorda av ett gummiliknande material och de sitter så tätt intill varandra att det är svårt att känna vilken knapp jag trycker på utan att behöva ta av mig headsetet. Volymen för såväl spelljud som mikrofonvolym sköts dock enkelt via vridreglage och de fungerar ypperligt bra.

stealth-700xbox-h-900x927Headsetet kan även enkelt anslutas till en mobil eller surfplatta via Bluetooth och med hjälp av Turtle Beach:s egen app kan jag göra vissa detaljerade inställningar kring ljudinställningar, chatt och liknande. Jag har upplevt att den vänstra kåpan ger ifrån sig ett pipande ljud emellanåt vilket jag inte har lyckats åtgärda och som jag finner en smula irriterande. Det är inget som påverkar när jag väl börjar spela då spelljuden enkelt överröstar det men det är likväl ett störningsmoment när det väl dyker upp.

Detta till trots är Stealth 700 är otroligt prisvärt headset för de som är ute efter bra ljud som inte kostar flera tusenlappar. Turtle Beach har i vanlig ordning satsat på kvalitet på samtliga fronter och slutresultatet bevisar detta. Stealth 700 är ett gediget headset vars pris hamnar i mellanklassen och där hör de till de bästa modeller jag provat. Om du är på jakt efter ett nytt headset som verkligen är trådlöst i ordets rätta bemärkelse och som erbjuder en solid ljudupplevelse lär du inte bli besviken om du väljer Turtle Beach Stealth 700.

Största +
Otroligt smidig installation
Lång batteritid
Överlag en riktigt bra ljudupplevelse

Största –
De fysiska knapparna
Hade gärna fått ha lite mer tryck i basen

Silverlogga

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*