Recension: F1 2017

Codemasters Racing har redan gett oss ett fantastiskt racingspel i år i form av Dirt 4 som släpptes i våras. Under ett år där Forza 7, Project Cars 2 och flera andra spel lurar vid horisonten är det bäst att utmärka sig, vilket utvecklarna verkligen gjorde med Dirt 4.

F1 1Codemasters var dock inte nöjda där utan har nu dundrat ut F1 2017 till startlinjerna. Formel 1 kan på många sätt ses som den raka motsatsen till klassiskt Rally men det är likväl en av världens mest disciplinerade sporter och minst lika farligt och utmanande. Frågan är om F1 2017 kan nå lika långt som Dirt 4?

Det har gått ett par år sedan Codemasters fick tag på rättigheterna till F1-cirkusen och de har nyttjat den väl sedan dess. Frågan är dock om inte F1 2017 är deras finaste verk hittills i denna underkategori i racinggenren? F1 2017 är nämligen en triumf på alla sätt och vis då det erbjuder enastående körkänsla, fantastisk detaljrikedom och en härligt hög nivå av realism för den som önskar det.

Vi bjuds naturligtvis på alla de klassiska banorna som många av er säkert känner till men även nya tillskott som Abu Dhabi finns med. Utöver uppdaterade racingstall erbjuds det även en lång rad klassiska F1-bilar, för den som till exempel vill återuppleva Ferraris storhetstid när Schumacher satt bakom ratten.

F1 3Det är svårt att undgå den kärlek som utvecklarna verkar ha för motorfordon och racing i allmänhet då varje bil är omsorgsfullt återskapad i digital form med nästintill oändliga inställningsmöjligheter. Om du helst vill bränna gummi kan du göra det med standardinställningarna men om du är en person som memorerat varenda kurva i Hockenheim eller Nürnburgring bara genom att följa Formel 1 på TV finns det alla möjligheter att leva ut dina vildaste fantasier genom att själv ställa in bilen för att den ska fungera optimalt på en av de många banorna.

Samtidigt som F1 2017 kan vara brutalt utmanande på ett sätt som få andra spel är kan det även skalas tillbaka för att vara mer lättillgängligt för nykomlingar. En rad hjälpmedel finns tillgängliga för att underlätta och låta nya spelare lära sig den avancerade mekaniken med en lagom brant inlärningskurva.

Personligen avnjuter jag helst denna typ av spel med de flesta hjälpmedlen avstängda tillsammans med en ratt och racingstol och det är här F1 2017 verkligen avfyrar på alla cylindrar. Känslan av att ta en knepig chikan i maximal hastighet är svårslagen och F1 2017 är fylld av sådana ögonblick. Tillsammans med de underbara vädereffekterna och den silkeslena bilduppdateringen är spelet en fröjd för öga och öra. Jag vågar knappt tänka på hur spelet kommer att se ut när det uppdateras för Xbox One X…

F1 2Så sammanfattningsvis kan jag säga att F1 2017 är ett av årets bästa racingspel hittills och även om kommande spel visar sig vara mästerverk kommer denna titel att stå sig väl mot dem. Det är det kanske bästa F1-spel jag upplevt på väldigt länge och har du bara minsta intresse av denna motorsport är du skyldig dig själv att kolla in denna titel.

Största +
Otrolig realism
Mängden av spellägen
Bilfysiken

Största –
Klassiska bilar men inte klassiska förare?

Silverlogga

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*