Recension: Little Nightmares: The Depths

För ett par månader sedan släpptes det svenskutvecklade äventyret Little Nightmares och som ni kanske minns gillar vi det ordentligt. Spelet bjuder på otroligt kuslig stämning, fantastisk design och trevliga pussel. Nu har utvecklarna återvänt till sjöfarkosten The Maw för att berätta ytterligare en historia om dess mystiska innanmäte.

LN_TheDepths_AnInsidiousThreat_1496825578The Depths är det första kapitlet i den planerade expansionen och det utspelas parallellt med huvudspelet, åtminstone inledningsvis då vi får se glimtar av dess huvudkaraktär Six och vi beskådar sekvenser från originalet ur ett annat perspektiv.

Efter en liten stund hamnar vi dock på villovägar och får ta del av helt nya miljöer på The Maw. Vi stöter även på en ny, grotesk bosskaraktär och får ta del av flera intensiva vattensekvenser. Tyvärr känns den nya bossen inte riktigt lika hotfull som vaktmästaren eller kockarna i originalet men det är likväl ett trevligt tillskott i karaktärsgalleriet.

LN_TheDepths_ThereWillBeLight_1496825583Då The Depths endast är det första kapitlet i den planerade expansionen kommer det inte som någon överraskning att upplevelsen är ganska kort. Det tar mig ungefär en timme att ta mig genom denna del vilket kan låta som en på tok för kort upplevelse. Jag tycker däremot det är precis lagom för att spela genom i en sittning och sedan börja sukta efter nästa del. Pusslen är fortfarande välgjorda, stämningen är i princip oslagbar och designen är återigen mästerlig. Jag hoppas att nästa del i äventyret dyker upp förr snarare än senare.

Största +
Introducerar nya miljöer
Samma täta stämning
Lagom knepiga pussel

Största –
Aningen kort
Den nya bossen känns lite blekare än de andra

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*