Microsoft slog på stort på sin E3-presskonferens

E3 har officiellt sett inte startat än, mässan öppnar portarna först i morgon men redan nu har spelföretagen börjat dundra ut sina presskonferenser. Den mest intressanta för oss på X1Sverige har givetvis varit Microsofts show, vilken drog igång under måndagskvällen. Och vilken show de bjöd på!

Under de dryga 90 minuter presskonferensen höll på fick vi se flera nyheter, både sådant som vi kände till men även helt nya överraskningar.

Konferensen inleddes med Xbox One S, den nya mindre modellen av Xbox One som kommer att lanseras senare i sommar. Den nya konsolen har lagringsminne på 2 TB och stöd för 4K video, en intern strömkälla och är dessutom vansinnigt snygg.

Därefter bjöds vi, inte helt oväntat, på en demonstration av Gears of War 4, som ser bättre och bättre ut för varje gång det visas. Grafiskt sett är det riktigt läckert och demonstrationen avslutades med ett kärt återseende då Marcus Fenix dök upp med sin raspiga stämma.

Efter Gears of War 4 kom presskonferensens stora höjdpunkt, åtminstone enligt chefredaktör David. Forza Horizon 3 visades upp och precis som ryktena sagt utspelas det i Australien. Spelet har fler bilar än något tidigare Horizon-spel och erbjuder en rad olika fordonsklasser samt ett samarbetsläge genom hela karriären för upp till fyra spelare. Kolla in den första trailern här nedan. Forza Horizon 3 släpps den 28 september.

https://youtu.be/fTSUgXkfooA

Horizon 3 följdes av ReCore, Final Fantasy XV och lite nytt material till The Division. Battlefield 1 dök också upp lite snabbt utan att egentligen visa något nytt material och därefter fick vi höra om vilka stora uppdateringar som är på gång till Xbox One och Xbox Live, bland annat klubbar och Arena, som hjälper till att skapa turneringar för Xbox Live.

En av de röda trådar som gick genom presskonferensen var Xbox Play Anywhere, ett nytt initiativ från Microsoft som påminner en hel del om den cross play-funktion som Sony erbjuder mellan deras PlayStation-enheter. Det innebär kort och gott att en rad Xbox One-spel från Microsoft Game Studios ger dig automatisk tillgång till PC-versionen av samma spel. Dina sparfiler synkas mellan plattformarna och i flera spel är det även möjligt för Xbox One-spelare och PC-spelare att mötas online. Forza Horizon 3, Gears of War 4 och flera andra titlar kommer att dra nytta av detta.

Flera fräscha indietitlar fick också plats på scenen, inklusive hett efterlängtade spel som Cuphead och Inside. Därefter bekräftades Tekken 7 för Xbox One med en fartfylld trailer och även en del gameplay. Därefter dundrades det på med Dead Rising 4, Scalebound och Sea of Thieves, tillsammans med State of Decay 2 och Halo Wars 2. Det sistnämnda spelet har dessutom en öppen beta igång just nu.

Sedan släppte Microsoft konferensens kanske största bomb. Det må ha ryktats länge om en ny monsterversion av Xbox One i stil med den omtalade PlayStation Neo. Det var dock högst oklart om Microsoft skulle visa upp denna redan i år.

Döm då den förvåning som uppstod när Microsoft officiellt utannonserade Project Scorpio, en ny konsol som kommer att leva sida vid sida av Xbox One och erbjuda det Microsoft tror kommer vara den mest kraftfulla spelkonsolen någonsin. Den släpps hösten 2017.

Vilket ögonblick från Microsofts presskonferens slog an mest hos dig?

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*