Inför E3 2016

Med mindre än en vecka kvar tills årets stora spelfest drar igång i Los Angeles tänkte vi på redaktionen att det är hög tid för oss att prata lite om E3. Vad kommer vi egentligen att få se? Vilka överraskningar har spelföretagen i lager åt oss? Kommer EA att visa upp något av sina kommande Star Wars-spel? Vad har Ubisoft planerat som avslutande överraskning denna gång? Kommer Microsoft att falla för grupptrycket och ge sig in i VR-striden på något sätt?

Allt detta och mer därtill kommer vi att få svar på inom bara några få dagar. För att spä på hype-elden lite till kommer vi att erbjuda våra tankar kring alla rykten, spekulationer och vilda gissningar som råder kring årets E3.

Electronic Arts – söndag 12/6 kl 22:00

EA är först ut bland presskonferenserna i år, även om företaget ”tekniskt sett” inte deltar i E3-uppställningen. De bjuder istället på ett eget event dagen innan de andra tungviktarna drar igång. Under denna show förväntas vi få se mycket mer från Battlefield 1 och Titanfall 2, tillsammans med sedvanliga demonstrationer av företagets sporttitlar.

Battlefield_1Utöver detta vet vi att flertalet av EA:s samarbetspartners och studior jobbar hårt på olika Star Wars-titlar och vi blir inte förvånade om någon av dessa titlar visas upp i någon form. När det gäller science fiction lär vi även kallt kunna räkna med att få vår första ordentliga titt på Mass Effect: Andromeda. Om det inte gör dig exhalterad bör du genast uppsöka läkarvård för att bekräfta att du fortfarande är vid liv.

Bethesda – måndag 13/6 kl 04:00

Om du känner för att gå upp lite extra tidigt på måndag kan du kolla in Bethesdas pressvisning, den andra i ordningen efter deras solodebut förra året. Då dundrade företaget ut tungviktaren Fallout 4 och lyckades nästan stjäla E3 innan mässan ens börjat. I årets upplaga kan vi med stor säkerhet förvänta oss att Dishonored 2 står i rampljuset inför dess lansering i november.

Evil Within 2Rykten från de senaste dagarna skvallrar även om att Bethesda kommer att plöja ut flera efterlängtade uppföljare. Det sägs att Prey 2, The Evil Within 2 och Wolfenstein 2 skall finnas med i deras uppställning. Ihärdiga rykten viskar även om en uppgraderad version av The Elder Scrolls V: Skyrim, komplett med allt DLC, förbättrad presentation samt stöd för moddar. Bethesda verkar med andra ord ha en potentiell uppställning som kan klubba ned det mesta motståndet. Frågan är bara hur Prey 2 kommer att se ut denna gång?

Microsoft – måndag 13/6 kl 18:30

Den för X1Sverige kanske allra mest intressanta presskonferensen äger rum tidigt på måndag kväll. Då kliver Phil Spencer upp på scenen för att berätta vad Microsoft har jobbat på den senaste tiden. Räkna med en uppdatering kring Sea of Thieves, Crackdown 3, ReCore och givetvis Gears of War 4. Förhoppningsvis får vi även se mer från Platinum Games Xbox-exklusiva drak-RPG Scalebound.

Enligt tidigare års utgivningscykler borde detta även vara året då vi äntligen får Forza Horizon 3, uppföljaren till det bästa spelet på Xbox One överhuvudtaget. Det ryktas om att racingfesten rest ”down under” denna gång och ska utspelas i Australien. För egen del får spelet gärna utspelas i Åmål, jag vill bara ha mer racing från utvecklaren Playground.

Dead-Rising-4-Leaks-3-1280x668Det viskas även om att Microsoft kommer att ha ett flertal zombiespel i sin line up i år. Dead Rising 4 verkar i det närmaste vara helt bekräftat efter flertalet läckor och rykten säger att det rör sig om en nyversion av det första spelet men med stöd för fyra spelare samt ett betydligt större område att utforska. State of Decay 2 verkar också vara på gång för att introduceras under mässan.

Ihärdiga rykten talar även om en ny modell av Xbox One, förmodligen i likhet med den mindre variant av Xbox 360 som släpptes några år efter originalet. Detta skulle inte vara helt överraskande men vi får se vad som dyker upp. Det sägs även att Microsoft jobbar på en uppdaterad version av konsolen med helt ny hårdvara som sägs vara något i hästväg. Huruvida detta är sant eller inte låter vi vara osagt men vi får se om det nämns något om detta på årets E3.

Den sista frågan är om Microsoft kommer att hoppa på VR-tåget eller inte? De har redan visat upp sin AR-maskin HoloLens men dess förmåga att användas i spel känns högst begränsad. Nu när Oculus Rift och HTC Vive lanserats och Sony planerar att släppa PlayStation VR senare i år känns det inte helt orimligt att Microsoft följer efter. Det ryktas om att företaget jagat ett partnerskap med Oculus Rift, så vi får se vad detta mynnar ut i.

Ubisoft – måndag 13/6 kl 22:00

Sist ut på måndagen (åtminstone enligt svensk tid) är Ubisoft. För femte året i rad kommer underbara Aisha Tyler att kliva upp på scenen för att presentera det franska företagets nya titlar, samt för att häckla och skämta till det på sitt alldeles egna vis. ”Girl Wood”, någon?

Watch Dogs 2 är (förutom en av tidernas sämst bevarade hemligheter) garanterat att ta stor plats under Ubisofts presskonferens. Efter de senaste dagarnas läckor har vi fått bekräftat att spelet äger rum i San Francisco och att vi får ta kontroll över en ny huvudperson. Ett officiellt avslöjande kring spelet ska komma i dag, den 8 juni och mer lär visas under E3. Releasedatumet har redan läckt och verkar vara satt till 15 november, vilket innebär att spelet kommer att fylla den plats som Assassin’s Creed-serien haft de senaste åren.

WD2Utöver detta lär vi få se en hel del från Ghost Recon: Wildlands och den medeltida svärdsimulatorn For Honor. Assassin’s Creed-filmen lär förmodligen också nämnas eller belysas på något sätt. Sist, men inte minst, hoppas vi att spelgudarna har hört vår bön och att Ubisoft äntligen fått tummen ur och gett Michel Ancel klartecken att faktiskt snickra ihop Beyond Good & Evil 2. Det första spelet är en av tidernas bästa kultklassiker och när det nu börjar närma sig 10 år sedan vi såg den första trailern för spelet är det på tiden att det faktiskt visas upp igen. Kom igen, Ubisoft!

Sony – tisdag 14/6 kl 03:00

Ännu en nattsföreställning för den som önskar. Trots att vi täcker Xbox One här på X1Sverige väljer vi att uppmärksamma konkurrenten Sony också. Mest för att vi är trevliga och öppna mot andra spelföretag men även för att vi hoppas kunna ta död på fanboy-kriget en gång för alla. Det sistnämnda är mer en önskedröm än ett faktiskt mål, dock.

Sony har all anledning att kliva ut med enormt självförtroende på E3-scenen med tanke på hur bra deras PlayStation 4 säljer. Trots att det har saknats riktigt fullträffar från deras förstapartsstudior har Uncharted 4 nyligen levererat en fantastisk upplevelse och på horisonten finns The Last Guardian, Gran Turismo Sport och det nyligen försenade Horizon: Zero Dawn. Räkna med att samtliga dessa titlar kommer att visas upp under Sonys show.

Utöver detta har Sony en rad andra exklusiva titlar från tredjepartsutvecklare på gång, inklusive en remake på Final Fantasy XII, World of Final Fantasy samt Persona 5, uppföljaren till tidernas bästa spel. Vi lär också få veta mer om PlayStation VR som ska lanseras i höst och det är inte svårt att gissa att Sony även kommer att visa upp sin kommande PlayStation 4.5 eller ”Neo”, som den också kallas.

Lägg till fortsatt stöd för indieutvecklare och Sony lär leverera en riktigt fin föreställning även i år.

I övrigt

Förutom de stora presskonferenserna kommer tonvis med andra spel att visas upp på E3 och flera av dem har det börjat pratas om redan nu. NeatherRealm verkar helt säkert jobba på Injustice 2, enligt flertalet läckor och vi lär även få se Volitions nyligen utannonserade Agents of Mayhem i spelbart skick. Vågar vi även hoppas på att få se Red Dead Redemption 2 på någon av de stora konferenserna även om Rockstar vanligtvis skippar E3?

INjustice 2Kanske detta är året då Gabe Newell kliver upp på scenen och bekräftar att Half-Life 3 är färdigt och redan finns på Steam? Frågorna är många och spekulationerna är ännu fler. Det råder dock ingen som helst tvekan om att årets E3 kommer att bli riktigt spännande.

För all information om E3, håll er här på X1Sverige.se under nästa vecka!

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*