2016 års mest efterlängtade spel

Nu när vi har kommit ett par veckor in i det nya året är det dags att lämna 2015 bakom oss en gång för alla och istället börja blicka framår. 2015 var på många sätt ett fantastiskt spelår och förhoppningen är naturligtvis att 2016 blir ännu bättre. Här nedan följer en lista över de titlar som vi på redaktionen ser mest fram emot under det kommande året. Detta är ingen rangordning på något sätt utan bara ett urval av alla de förmodade höjdarspel som vi ser mest fram emot.

Unravel 1

Unravel

Först ut har vi svenskutvecklade Unravel, som EA ger ut. Denna förmodade plattformspärla släpps redan i februari och huvudkaraktären Yarny har snabbt blivit en spelikon sedan debuten på förra årets E3. Designen i Unravel är klart inspirerad av norrländska miljöer och ser fullkomligt underbart ut. Vi hoppas att spelmekaniken håller samma klass som den fantastiska designen.

LEGO Avengers 1

LEGO Marvel Avengers

Årets första (med sannolikt inte sista) LEGO-spel anländer sent i januari och kommer att plocka nivåer och inspiration från en rad olika Marvel-filmer samtidigt som vi återigen får släppa loss i en “legofierad” version av New York. Med fler karaktärer än någonsin och härliga minnen från LEGO Marvel Super Heroes ska det mycket till för att LEGO Avengers ska misslyckas.

Far Cry Primal 1

Far Cry Primal

Den nya delen i Far Cry-serien följer relativt snart efter Far Cry 4 som släpptes vintern 2014. Denna gång reser vi tillbaka till stenåldern och lämnar alltså allt vad bilar och automatvapen heter bakom (eller framför?) oss. Istället kommer vi få kriga fram genom miljöer där såväl människor som djur är ute efter att slita dig i stycken. Konceptet där spelaren kan vända vilddjur och göra dem till allierade lockar och vi ser fram emot härlig urtida krigsföring i förstapersonsperspektiv.

The Division 1

The Division

Ett av årets mest efterlängtade spel för undertecknads del är The Division, från Ubisoft och svenska Massive. Ett spel som sömlöst blandar rollspelande och action ur tredjepersonsperspektiv med ett postapokalyptiskt New York och fokus på samarbete låter på pappret alldeles briljant. Det vi har sett från spelet hittills bådar väldigt gott och om utvecklarna levererar en upplevelse i klass med sina löften kan detta bli ett av årets bästa spel.

Dirt Rally 1

Dirt Rally

Codemasters har gått tillbaka till sina Rally-rötter med den senaste delen i Dirt-serien och PC-spelare har redan hunnit skrika sig hesa av glädje över Dirt Rallys fokus på realism, bilfysik och styrning. I april kommer upplevelsen även till konsol och som redaktionens racingfanatiker räknar jag med många härliga timmar bakom ratten.

qb-screenshot3

Quantum Break

Årets första stora Xbox One-exklusiva titel dyker upp i början av april och är signerat finska mästarstudion Remedy. Action och tidsmanipulation står på schemat och i kombination med bländande presentation och en rad Hollywood-skådisar har Remedy alla beståndsdelar som krävs. Nu hoppas vi att de får ihop pusselbitarna lika bra som i deras tidigare spel.

homefront-revolution

Homefront: The Revolution

Denna titel har varit på gång under flera år och det har varit många turer kring titeln. Nu är spelet snart här och vi hoppas att utvecklarna Dambuster kan bygga vidare på det spännande konceptet från det första, något bristfälliga, spelet i serien. Att slåss mot ockuperande trupper i en nedgången amerikansk storstad låter sannerligen lockande.

mirrors-edge-catalyst-art

Mirror’s Edge Catalyst

Originalspelet är något av en fanfavorit här på redaktionen och blotta tanken på att få kliva in i Faiths skor än en gång lockar något oerhört. Tobias fick prova på en kort sekvens från spelet under Comic Con Gamex 2015 och denna smakbit lämnade honom bara sugen på mer.

Deus Ex Mankind Divided 1

Deus Ex: Mankind Divided

Den senaste delen i Deus Ex-serien skulle egentligen ha släppts under våren men har skjutits upp till strax efter sommaren. Vi får återigen anta rollen som Adam Jensen i ett spel som utlovar svåra moraliska val, manipulerande av teknik och mycket annat spännande. Vi väljer att glömma den misslyckade kampanjen för förhandsbokningar.

Gears of War 4 1

Gears of War 4

Efter nyversionen av det första Gears of War har vi definitivt lämnats med mersmak och är sugna på ytterligare en dos av motorsågsbaserad action mot groteska monster. Om spelet verkligen släpps i år lär det bli en av höstens stora höjdpunkter.

Cuphead 1

Cuphead

En liten indiepärla som är något så udda som en shoot ‘em up-titel med den grafiska stilen av en gammal animerad kortfilm. Cuphead liknar inget annat som släpps i år och har därmed potentialen att bli något utöver det vanliga.

Mafia 3 1

Mafia III

Den andra delen i serien tog inte riktigt vara på den öppna spelvärlden lika bra som det första Mafia-spelet men det som har visats upp av Mafia III ser ut att rätta till detta med råge. Att anta rollen som en mörkhyad gangster under det amerikanska 60-talets rasism är ett spännande koncept och vi hoppas att utvecklarna vågar ta tag i detta allvarliga och känsliga ämne på ett bra sätt.

Sea of Thieves 1

Sea of Thieves

Jag är lite osäker på om Rares kommande piratäventyr faktiskt kommer hinna ut under 2016 men det hindrar mig inte från att vara oerhört sugen på att testa det. Rare har släppt mediokra titlar alldeles för länge nu och det är dags för dem att försöka återta sin forna glans en gång för alla och jag hoppas att Sea of Thieves blir titeln som gör detta.

Reviews_HUD_02_ForzaHorizon2

Forza Horizon 3

Sist men inte minst har vi ett spel som faktiskt inte är officiellt utanonnserat än. Av de senaste årens lanseringar att döma är det dock dags för den tredje delen i Horizon-serien i år. Drömmen för titeln är att utvecklarna denna gång reser till Asien för att skapa ytterligare bilburen perfektion. Att få tävla runt i Kinas böljande landskap eller i Japans trånga städer med omnejd skulle vara himmelskt och nu hoppas vi att Playground faktiskt har en tredje del på gång som släpps under året.

 

Vilka titlar ser du mest fram emot under 2016?

 

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*