X1Sveriges årskrönika 2015

2015 börjar närma sig slutet. Det som visat sig vara ett fullkomligt fantastiskt spelår är snart över och kommer att bana väg för 2016, som förhoppningsvis blir ännu bättre. Istället för en sedvanlig topplista har vi på X1Sverige bestämt oss för att göra en resa genom året, månad för månad och skina lite extra ljus på ett par av de fantastiska titlar som vi bjudits på under det gångna året. Men oroa er inte, i slutet kommer vi ändå att kröna årets bästa spel.

Nu kör vi igång!

Januari

2015 startade relativt mjukt med spel som Tetris Ultimate och Funk of Titans. Storspelen sken med sin frånvaro och den största titeln vi fick var förmodligen den uppdaterade versionen av klassikern Resident Evil. Spelet visade dock att det fortfarande kan skrämma oss. Assassin’s Creed Unity levererade även den stämningsfulla expansionen Dead Kings, som visade sig vara betydligt mörkare än huvudspelet.

Dead Kings 2

Februari

Under årets andra månad tog spelåret fart ordentligt. Vi fick den första delen i Dontnods tonårsdrama Life is Strange, en Xbox One-version av Saint’s Row IV och dess nya expansion. Turtle Rock dundrade även ut sin flerspelarskjutare Evolve. Topptiteln denna månad var dock Dying Light, som än idag bjuder på lika delar parkour och skräck i en zombiefylld stad.

Dying Light 4

Mars

När vi klev in i mars startade vi månaden med Xbox-exklusiva Screamride där bergochdalbanor blandas med våldsamma krascher i en härlig harmoni. Akira Toriyamas klassiska manga Dragon Ball blev spel än en gång i det oväntat välgjorda Xenoverse. Capcom släppte de tre första episoderna av Resident Evil Revelations 2 och DmC: Devil May Cry fick en nyversion.

Hardline 4Vi fick även ta del av det senaste inlägget i Battlefield-serien med Hardline, som erbjuder en interaktiv polisserie och dessutom en fenomenal tolkning av Battlefields klassiska flerspelarupplägg. Priset för mars bästa spelupplevelse går dock till mästerverket Ori and the Blind Forest samt den andra episoden av Life is Strange. Båda titlarna gav mig några av de starkaste spelögonblick jag upplevt på flera år.

April

Under årets fjärde månad avslutades Resident Evil Revelations 2 på ett ganska mediokert sätt och lämnade en viss besviken eftersmak. Det gjorde däremot inte två av månadens nyreleaser, Dark Souls II: Scolar of the First Sin och Borderlands: The Handsome Collection. Bägge titlarna putsade till redan briljanta spel och levererade bästa möjliga upplevelse av sina respektive spel.

Mortal Kombat X 3Mortal Kombat X slog sig också in på scenen och plockade kvickt hem titeln som årets bästa fightingspel med en underhållande handling, flera nya karaktärer samt seriens mest brutala Fatalities hittills.

Maj

När sommarmånaderna började krypa fram fortsatte höjdartitlarna att regna in. Plattformspärlan Shovel Knight Xbox One-debuterade, Project CARS inledde årets racingsäsong på ett fantastiskt sätt och Wolfenstein: The Old Blood gav oss zombienazister att ta kål på. Det sistnämnda erböjds även i Zombie Army Trilogy.

Life is Strange Episode 3 1Life is Strange fortsatte att spela med mina känslor i sin tredje episod och fick mig till tårar med sina chockerande slutsekvenser. Samtidigt levererade CD Project RED en av årets mest imponerande upplevelser i form av det genombriljanta The Witcher 3: Wild Hunt.

Juni

Sommaren inleddes med skördefest i Farming Simulator 15, som visade sig vara en oväntat behaglig upplevelse. Därefter var det dags för en “blockbuster” när LEGO Jurassic World klampade in i våra konsoler. Tour de France 2015 blev debutrecensionen för vår nye skribent Tobias och juni avslutades med Batman: Arkham Knight, som blev det tredje spelet att plocka hem toppbetyg för året.

Arkham Knight 2Klicka er vidare till nästa sida för att se höjdpunkterna från årets andra halva.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*