Recension: Toy Soldiers War Chest: Hall of Fame Edition

Toy Soldiers-serien från Ubisoft och Signal Studios har länge varit en personlig favorit på Xbox 360. Kombinationen av Tower Defense blandat med action i tredjepersonsperspektiv och en rejäl nostalgitripp har alltid tilltalat mig.

image (13)Nu gör serien debut på Xbox One och det mesta är sig likt samtidigt som några nyheter introduceras. Den största förändringen är introduktionen av ett gäng nya arméer, som framkallar mer härliga barndomsminnen än någonsin tidigare. Men mer om detta senare.

För de som inte upplevt Toy Soldiers tidigare gäller det att kontrollera en armé av leksaksfigurer som måste försvara sin bas mot en motståndararmé. Detta genom att bygga torn av olika slag som kan stå emot fiendens anstormningar. Fiendens fotsoldater kan enkelt hanteras av en kulspruta men bepansrade fordon kräver tyngre artilleri.

Genom att uppdatera mina torn och även ta direkt kontroll över dem kan jag hålla fienden i schack. Åtminstone tills dessa att jag laddat upp min specialmätare som låter mig frammana min armés stora hjälte. Spelet förvandlas då till en tredjepersonsskjutare där min förkämpe kan göra processen kort med fienden under en kort stund.

image (15)Det är här de nya arméerna kommer in i bilden. Utöver de fyra grupper som följer med i standardutgåvan finns det ytterligare fyra arméer som kan köpas separat eller som en del av Hall of Fame-utgåvan. Om du växte upp under 80-talet rekommenderar jag denna utgåva varmt då nostalgimätaren skjuter genom taket.

Den minst intressanta av dessa fyra arméer är ironiskt nog Ezio Auditores, från Ubisofts egen Assassin’s Creed-serie. Denna känns en smula malplacerad jämfört med de tre andra som inkluderats. Det rör sig nämligen om arméer baserade på två av 80-talets mest populära animerade serier: He-Man and the Masters of the Universe och G.I Joe.

Att få kontrollera Prins Adam av Eternia och hans undersåtar för att försvara Castle Greyskull får mig att känna mig som ett barn på golvet i mitt barndomshem där jag hittade på egna scenarion dag ut och dag in. Samma känsla väcks när jag tar kontroll över G.I Joe-armén tillsammans med Duke och de andra soldaterna. Den tredje armén tillhör Joes ärkefiender, Cobra.

image (14)Dessa tre grupper hör alltså till spelets absoluta höjdpunkt för min egen del även om jag önskar att de olika arméerna hade varit lite mer distinkta rent spelmekaniskt sett.

Toy Soldiers War Chest är för det mesta trevligt att titta på och utvecklarna har även haft den goda smaken att inkludera ett fotoläge med en effekt som verkligen gör att spelplanen ser ut som en leksakslåda med små figurer i.

Däremot haltar spelet när det kommer till bilduppdateringen. Denna är allt annat än stabil och det kan bli irriterande när bildfrekvensen faller titt som tätt. Spelet är inget som på något sätt pressar dagens konsoler till bristningsgränsen så det är trist att utvecklarna inte har kunnat hålla den på en stabil nivå genom kampanjen. Spelet dras också med groteskt långa laddningstider emellanåt som drar ned tempot.

Det finns mycket att göra i Toy Soldiers War Chest, med kampanjuppdrag, nivåer där det helt enkelt gäller att överleva så länge som möjligt samt ett underhållande flerspelarläge. Om du som jag med ett leende på läpparna gillar att tänka tillbaka på ungdomens glada dagar där actionfigurer var ens käraste ägodelar lär du få ut många timmars underhållning av det senaste tillskottet i Toy Soldiers-serien. Om du spelat de tidigare spelen bör du dock inte förvänta dig tonvis med revolutionerande nyheter utan snarare en finputsning som kompletteras av ett gäng underhållande tillskott.

Största +
De nya arméerna
Fotoläget

Största –
Få riktiga nyheter
Bilduppdateringen

8av10

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*