Månadens storspel – November 2014

Månadens storspel är ett nytt inslag här på X1Sverige. Tanken är att vi inför varje månadsskifte ska lista några av de största titlarna som vi vet kommer att släppas under just den månaden och ge en kort beskrivning av dem. Därefter ska vi avgöra vilket av spelen på listan vi skulle välja om vi bara hade möjlighet att spela ett av dem.

November är en månad proppfull med några av årets största titlar så nu kör vi igång!

CoD AW_Defender_Under the BridgeCall of Duty: Advanced Warfare – 3/11

Först ut är en av årets garanterat största titlar. Den nya delen i Call of Duty-serien är den första som Sledgehammer Games har utvecklat på egen hand och som verkligen är anpassad för den nya generationens konsoler. Troy Baker lånar både röst och utseende till huvudkaraktären men de flestas uppmärksamhet ligger på Kevin Spacey. Den tvåfaldigt Oscarsvinnaren spelar Jonathan Irons, som ser ut att vara spelets antagonist.

Lägg till ett flerspelarläge som faktiskt verkar våga förändra det traditionella COD-upplägget med Exo-rustningar som tillåter högre hopp, snabbare löpning och mycket annat och det finns all anledning att se fram emot den senaste delen i fenomenet som är Call of Duty. Personligen blev jag mätt på serien för ett par år sedan, men detta ser ut att kunna locka tillbaka mig.

E3-2014-Halo-2-Anniversary-Ascension-Banshee-faceoff-jpgHalo: The Master Chief Collection – 11/11

Blott en vecka efter Advanced Warfare är det dags för ännu mer förstapersonsskjutande. Då dundrar 343 Industries ut The Master Chief Collection, en samling av samtliga Halo-spel som haft John-117 i huvudrollen. Samtliga titlar har putsats till i presentationen och levereras nu i uppläsningen 1080p och med en bilduppdatering på 60 bildrutor per sekund. Inkluderat i samlingen är även alla flerspelarkartor som någonsin släppts till Halo 1-4, vilket innebär över 100 kartor att kriga på i seriens stilbildande flerspelarläge.

Jag håller på att spela The Master Chief Collection just nu i recensionssyfte och ni kommer att kunna läsa precis vad jag tycker om denna matiga samling om drygt en vecka, den 7 november klockan 09:01 här på X1Sverige.

Assassins Creed Unity 6Assassin’s Creed: Unity – 13/11

Om futuristiskt skjutande inte är något för dig kanske historiskt lönnmördande är det? Den senaste delen i Ubisofts Assassin’s Creed-serie är utvecklad exklusivt för den nya generationens konsoler och utspelas i Paris mitt under den franska revolutionen. Det utlovas förbättrat smygande och smidigare parkour-element samt att Unity ska bli det snyggaste spelet i serien hittills.

Dessutom introduceras ett ambitiöst flerspelarläge med fokus på samarbete. Borta är de vanliga flerspelarmatcherna som varit en del av serien sedan Assassin’s Creed: Brotherhood och som ersättning får vi slå oss ihop med upp till tre vänner för att utföra divserse uppgifter i det mycket troget återskapade Paris.

LEGO Batman 3_Kevin Smith voiced by Kevin
LEGO Batman 3: Beyond Gotham – 14/11

Denna titel må vara något av en underdog på denna lista men faktum är att LEGO Batman 3 ser ut att bli en av de mest ambitiösa titlarna som släpps i november månad. Batman och de andra medlemmarna i Justice League beger sig denna gång ut i världsrymden för att stoppa Braniac. Vi får bland annat besöka JLA:s högkvarter The Watchtower och de olika Lantern-världarna och i vanlig ordning väntar mängder med samlande av Lego-pluppar.


Det som är mest imponerande med Beyond Gotham på förhand är dock den enorma listan med karaktärer. Om du tyckte att LEGO Marvel Super Heroes innehöll obskyra karaktärer lär LEGO Batman 3 blåsa dig av stolen. Vi har redan fått veta att Bat-Cow och Green Loontern finns med i spelet, vilket i sig är galet nog. Lägg dessutom till filmskaparen Kevin Smith, programledaren Conan O’Brien, Adam West samt serieskaparna Jim Lee och Geoff Johns och du har det perfekta receptet på galenskap.

GTA V - 1Grand Theft Auto V – 18/11

Om du missade det mästerliga GTA V när det släpptes till Xbox 360 och PS3 förra året har du nu ett gyllene tillfälle att rätta till det misstaget. Denna nyversion av förra årets storsäljare levereras med en rad grafiska förbättringar och förhoppningsvis nytt material också. Personligen ser jag väldigt mycket fram emot att återigen besöka Los Santos för att träffa Michael, Franklin och Trevor.

Denna gång hoppas jag att onlinedelen GTA Online fungerar som den ska vid lansering då jag knappt rörde den under förra året på grund av de inledande problemen. Nu har Rockstar haft ett helt år på sig att finslipa online-konceptet och det är upplagt för rejält flerspelarkaos.

Far Cry 4 - 1Far Cry 4 – 18/11

November är en stor månad för Ubisoft då de utöver Assassin’s Creed: Unity även släpper Far Cry 4. Som uppföljare till det briljanta och otroligt populära Far Cry 3 har spelet en hel del att leva upp till och av det material som släppts verkar det ta formeln från sin föregångare och göra allting större, bättre och snyggare.

Miljön har flyttats från en tropisk ö till Himalaya och det fiktiva lander Kyrat men annars är mycket sig likt. Vi får även denna gång en färgstark skurk, nämligen den självutnämnde kungen Pagan Min, som har potential att bli lika minnesvärd som Vaas i Far Cry 3.

DragonAgeInqDragon Age: Inquisition – 20/11

När rollspelsmästarna BioWare släpper ett nytt spel bör du vara uppmärksam. Studion bakom den fantastiska Mass Effect-trilogin återvänder till sin fantasy-serie för att leverera den största och förhoppningsvis bästa delen hittills.

Dragon Age: Inquisition ser ut att bjuda på BioWares klassiska koncept där spelaren själv får styra handlingen genom olika val. Relationer kan byggas upp mellan de olika karaktärerna och det skall givetvis även bekämpas horder av monster och drakar. Ett ambitiöst flerspelarläge finns också med som ser riktigt intressant ut. Många anser att Dragon Age 2 var något av en besvikelse så förhoppningsvis kan Inquisition återställa seriens status.

Slutsats

Detta är inte alla titlar som släpps i november men det är de som lär ha flest ögon på sig. Samtliga har potentialen att bli riktiga storsäljare och det är svårt att välja vilket av dessa spel jag skulle välja om jag bara fick välja ett.

Jag älskar fortfarande Far Cry 3 och har höga förhoppningar på uppföljaren. Samtidigt är jag ett stort fan av Assassin’s Creed och Call of Duty. Jag vet redan att GTA V och de fyra Halo-spelen är underbara upplevelser men frågan är om jag vill uppleva dem igen?

I slutändan måste jag dock ge min röst till LEGO Batman 3: Beyond Gotham. Något oväntat kanske, men som ett enormt fan av Lego och ett ännu större fan av Batman och de andra karaktärerna från DC Comics är detta spelet som jag ser fram emot allra mest i november 2014. Flera av dessa titlar kommer vi att få prova på redan nu till helgen, då redaktionen besöker Comic Con Gamex i Stockholm. Vem vet, kanske kommer mina åsikter att ändras då?

Vilket av dessa spel ser du mest fram emot?

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*