Välkomna till X1Sverige 2.0

Det finns tonvis med olika spelsajter där ute. Alla konkurrerar vi om läsarnas uppmärksamhet och gör vårt bästa för att sticka ut från mängden. Sedan vi lanserade X1Sverige.se i juni har mottagandet varit över all förväntan, vilket vi är otroligt glada över.

Men vi kan bli bättre och vi ska bli bättre. Vi vill sticka ut mer än vad vi gör idag. I dagsläget levererar vi trailers, nyheter, recensioner samt en och annan krönika. Problemet är att många andra sajter levererar exakt samma nyheter som vi gör. Våra recensioner och krönikor kan ni naturligtvis inte läsa någon annanstans, men det finns oändliga alternativ för att hitta nyheter från spelvärlden.

Sunset Overdrive - 1Därför kommer vi på X1Sverige.se från och med idag att skifta vårt fokus. Istället för att skriva samma nyhetstexter som dussintals andra sajter kommer vi att satsa mer på det som gör oss unika. Att sköta nyhetsbevakning av spelvärlden är ett otroligt tidskrävande arbete och därför kommer vi att röra oss ett par steg bort från detta. Stora nyheter kommer vi självklart att fortsätta rapportera och vi kommer fortsätta att publicera trailers för spel här på sajten. När det gäller recensioner kommer ni inte att märka någon skillnad jämfört med tidigare utan vi kommer att fortsätta med detta precis som vanligt.

Men i övrig kommer vi att jobba hårt med mer unikt material, exempelvis fler krönikor, topplistor och andra typer av artiklar. Istället för att lägga upp nyhetstexter som ni möjligtvis redan hunnit läsa på andra sajter vill vi skapa läsning som ni inte hittar på andra sajter, med vår egen röst. Detta kan innebära att det publiceras något färre inlägg på sajten varje dag, men det kommer förhoppningsvis även innebära att det som publiceras håller högre kvalitet och innehåller mer underhållande och intressant läsning.

Forza Horizon 2Planen är också att producera mer eget videomaterial. Vi har tidigare testat detta med X1 TV, där vi bland annat publicerat en Let’s Play-recension av Diablo III: Reaper of Souls: Ultimate Evil Edition samt ett par diskussioner om spel som Disney Infinity 2.0 och Assassin’s Creed: Unity. Detta koncept kommer vi att satsa hårt på att utveckla i framtiden och vi hoppas på att kunna erbjuda fler Let’s Play-videor, recensioner och mycket annat. Ni bör dessutom hålla utkik efter podcasten SpelStationen, som X1Sverige delar med vår systersajt PSSverige.se. Denna kan komma att återvända inom en inte alltför avlägsen framtid.

Vår första stora satsning på just video kommer att dyka upp ganska snart, då vi redan under denna vecka kommer att besöka Comic Con Gamex i Stockholm. Vi kommer att ha videoutrustningen i högsta hugg och en rejäl rapport från mässan är att vänta.

Ori and the Blind ForestSist men absolut inte minst kommer vi även att öppna upp för utomstående som vill uttrycka sig. Om du sitter på en krönika om skräckspel, en topplista över dina favorit-shooters eller något annat, tveka inte på att höra av dig till oss! Skicka ett mail till david@x1sverige.se och berätta vad du kan bidra med, eller hör av dig på Twitter till @X1_David, @KefkaPalazzo83 eller @X1Sverige.

Vi hoppas att denna satsning skall bli uppskattad av dig som läsare. Redaktionen på X1Sverige.se jobbar redan hårt och vi kommer att jobba ännu hårdare från och med nu. Vi finns till för er läsare och vi kommer att fortsätta jobba för att ge er landets bästa Xbox One-relaterade texter, oavsett om det gäller recensioner, krönikor eller vad vi än hittar på. De första månaderna har varit spännande och riktigt roliga, så nu är det dags att lägga i en högre växel.

Välkomna till X1Sverige 2.0!

//David Wahlström – Chefredaktör

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*