De största nyheterna från Microsofts presskonferens på Gamescom

Idag drog Microsoft igång sin presskonferens på Gamescom-mässan i Köln, Tyskland. Flera stora nyheter avslöjades och här nedan följer en sammanfattning av de allra största.

  • Rise of the Tomb Raider blir exklusivt för Xbox One
    Crystal Dynamics visade inga spelsekvenser från det kommande äventyret med Lara Croft, men de passade på att avslöja att Rise of the Tomb Raider kommer att bli en Xbox One-exklusiv titel. Som det ser ut nu rör det sig inte om en tidsexklusivitet, utan en helt exklusiv titel. Spelet ska släppas under hösten 2015.
  • Förhandsbokning och pre-loading kommer till Xbox One
    I slutet på presskonferensen avslöjade Phil Spencer att digitala förhandsbokningar är på väg till Xbox One. Dessutom kommer spel från och med Forza Horizon 2 att kunna laddas ned i förväg och aktiveras direkt när spelet lanseras.
  • Öppen beta för Evolve
    Evolve från Turtle Rock Studios må ha blivit försenat till den 10 februari 2015, men i januari kommer en öppen beta att dra igång på Xbox One, så du kan prova på det multiplayer-fokuserade actionspelet innan det släpps.
  • Första spelsekvenserna från Quantum Break
    Finska Remedy var på plats under presskonferensen och visade upp de första spelsekvenserna från deras kommande Quantum Break, som ser riktigt intressant ut. Kolla själv här.

qb-screenshot3

  • Halo 5-betan fokuserar på 4 vs 4
    Vi fick några små detaljer kring den kommande multiplayerbetan för Halo 5: Guardians som kommer att vara en del av Halo: The Master Chief Collection. Fokus på denna beta kommer att ligga på matcher med fyra mot fyra. Betan kommer att starta den 29 december och pågå fram till den 18 januari 2015.
  • Mängder av indiespel på gång
    Microsoft har jobbat hårt med deras ID@Xbox, som är deras program för indiespel. Ori and the Blind Forest fick naturligtvis en hel del uppmärksamhet under presskonferensen, men flera andra indietitlar visades upp. Bland annat avslöjades det att svenskutvecklade Goat Simulator kommer till Xbox One. Se ett montage av indietitlar här.

cover-rendering-imerged

  • Flera bundles utannonserade
    Inte mindre än tre olika bundles utannonserades under presskonferensen. En vit Xbox One med Sunset Overdrive visades upp officiellt, en Europa-exklusiv FIFA 15-bundle likaså. Den stora är dock en speciell bundle med Call of Duty: Advanced Warfare, som inte bara innehåller spelet utan även en hårddisk på 1 TB istället för 500 GB som de andra modellerna har.

sunset-overdrive-secondary-beauty

  • ScreamRide uppvisat
    En ny titel som visades upp är ScreamRide, som verkar kombinera Rollercoaser Tycoon med Jenga. Det gäller att bygga de mest hisnande och extrema bergochdalbanorna och sedan krascha dem för att tjäna in så många skrik som möjligt. Det ser helt klart intressant ut och ska släppas under 2015.

Detta är bara ett axplock av vad som presenterades på Microsofts presskonferens. Vi fick även nya spelsekvenser från Call of Duty: Advanced Warfare, Forza Horizon 2 och nya detaljer kring Fable Legends.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*