Recension: Indivisible

När jag startade upp Indivisible visste jag inte riktigt vad jag skulle vänta mig. Jag hade endast sett den animerade introsekvensen och det visade sig vara tillräckligt för att väcka min nyfikenhet. Vad jag inte visste var att jag skulle få ett otroligt vackert och överraskande välgjort plattformsrollspel att avnjuta.

Indivisible följer Ajna, en ung flicka som vuxit upp i en avlägsen by på landsbygden tillsammans med sin far och en grupp andra invånare. Efter att Ajna, som är en väldigt viljestark och nyfiken ung kvinna, hamnat i konflikt med sin far blir byn attackerad och Ajna upplever en enorm personlig förlust och tvingas fly.

Därefter inleds det som skall komma att bli ett färgsprakande äventyr fullt med unika miljöer och härliga karaktärer. Ajna kan under spelets gång slå följe med en rad charmiga personligheter som i sann RPG-anda kan hjälpa henne i spelets många strider.

Majoriteten av spelets utforskande sker på ett 2D-plan med vissa plattformssekvenser men även genom att vandra omkring och prata med karaktärer i världen. Striderna utspelas på samma 2D-plan och det är här som Indivisible verkligen börjar skina.

Utvecklarna har nämligen plitat ihop ett spelsystem som blandar realtidsstrider och mer strategiska val. Genom olika knapptryckningar låter jag olika karaktärer anfalla, helt enkelt. Under spelets inledande timmar kan jag klara mig ganska bra genom att bara trycka på knappar utan någon större eftertanke men det dröjer inte länge förrän strategi börjar bli en ren nödvändighet.

Genom att kombinera knapptryckningar med att trycka åt olika riktningar på styrkors/spak gör karaktärerna nämligen olika saker som att anfalla eller försvara och det är här som rätt kombinationer kan bli livsviktiga.

Indivisible står och faller inte på dess strider men de visar sig likväl vara bland de mest underhållande jag har upplevt i år. Tillsammans med den brokiga skaran karaktärer blir det hela bara ännu bättre.

Jag vill också lyfta fram spelets soundtrack, som tillsammans med den grafiska stilen verkligen binder samman upplevelsen till något som sticker ut från mängden. Indivisible är inte det största spelet som släpps denna höst men det kan mycket väl vara det charmigaste och det är väl värt din uppmärksamhet.

Största +
Karaktärerna
Den grafiska stilen
Stridssystemet

Största –
Vissa strider kan vara aningen frustrerande

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*