Recension: Crash Team Racing Nitro-Fueled

När den ursprungliga Crash Bandicoot-trilogin var avslutad på urprungliga PlayStation var det många som undrade vad utvecklaren Naughty Dog skulle hitta på härnäst. Det var nog inte många som förväntade sig en kart-racer med Crash och gänget men ändå släpptes Crash Team Racing år 1999 och blev snabbt en kultklassiker. Nu är nyversionen här och frågan är om spelet håller 20 år senare?

Att ställa Crash Team Racing Nitro-Fueled bredvid originalet är vid första anblick som att se två helt olika spel. De grafiska förbättringarna är naturligtvis enorma men med hjälp av jämförelsevideor går det att se att denna nyversion är trogen originalet på ett strålande sätt.

De många olika nivåerna är nästan exakt likadana i nyversionen men presenterade på bästa tänkbara sätt. Grafiken är vansinnigt vacker och på Xbox One X ser spelet fantastiskt ut. Något som dock gör mig besviken är att bilduppdateringen är låst till 30 bildrutor per sekund, något som egentligen inte håller måttet i något racingspel som kräver snabba reaktioner. Vi får åtminstone 30 stabila bildrutor, så det fungerar ändå.

Spelets många nivåer är alla varierade och bjuder på stränder, undervattenstunnlar och djungler med mera. Kontrollschemat fungerar riktigt bra även om det kan ta ett tag att vänja sig vid boost-systemet, särskilt om du är van vid systemet i Mario Kart-spelen.

En sak som jag stör mig på med Crash Team Racing som egentligen är en smaksak är karaktärsgalleriet. Crash-serien är inte direkt känd för sina färgstarka karaktärer så i denna titel känner jag igen Crash, Coco och Dr Neo Cortex. Utöver dessa finns det… En isbjörn, en tiger och en handfull andra karaktärer som figurerat i olika Crash Bandicoot-spel men att välja mellan dem är ungefär lika intressant som att välja karaktärer i en Kart-racer med Call of Duty-karaktärer.

Med det sagt är själva spelandet ändå en fröjd i Nitro-Fueled. Det går fort, nivåerna bjuder på många överraskningar och spelet har även ett riktigt kampanjläge med åtminstone någon form av berättelse, utöver de olika flerspelarlägena. Det är ett rejält paket som erbjuds och det är svårt att stå emot en riktigt bra Kart-racer, det erkänner jag.

Spelet må inte nå samma höjder som de bästa delarna i Mario Kart-serien (men det är det inga konkurrenter som gör) men det är ändå en vansinnigt underhållande titel som erbjuder många timmars underhållning, särskilt om du får med dig tre kamrater i TV-soffan för klassiskt split screen-spelande.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*