Redaktionen minns GameTrailers.com

Dagens sorgliga och oväntade nyhet är att GameTrailers.com lägger ner efter 13 år som del av spelcommunityn på nätet. Nyheten kablades ut på Twitter i natt, svensk tid:

GameTrailersDet är troligt att många av våra yngre läsare inte har någon stor erfarenhet av GameTrailers eftersom andra videohemsidor såsom YouTube gjorde dem till del överflödiga för flera år sedan. Med det sagt var GameTrailers en plats inte bara just för speltrailers, som namnet antyder, utan de var även en språngbräda för bland andra Angry Video Game Nerd, faktum är att de samarbetade mycket med ScrewAttack.com i mitten på 00-talet.

Brandon Jones, grundare till GameTrailers, visade också på förståeligt vemod på Twitter:

GameTrailers2

Surfar en runt på GameTrailers just nu märks ingen skillnad, och det verkar som om nyheten landat som en bomb även bland medarbetarna. Exakt varför sidan läggs ner kan vi bara spekulera i just nu, klart är dock att det är sorgligt att se en sådan etablerad veteran gå i graven.

 Chefredaktörens åsikt

Precis som Robin säger har denna ytterst tråkiga nyhet slagit ned som något av en bomb i spelvärlden. GameTrailers har gett mig tonvis av glädje genom åren, från Brandon Jones ikoniska röst i deras recensioner, till den smått fantastiska ”nyhetsshowen” Mandatory Update.

GT var riktiga pionjärer och är en stor anledning till att jag började redigera spelvideor överhuvudtaget. Deras minne kommer att leva kvar hos mig för alltid och jag önskar alla från deras redaktion ett stort lycka till med framtida åtaganden!

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*