Recension: The Witcher 3: Hearts of Stone

The Witcher 3 är ett massivt spel, rent enormt till och med. Jag är ännu långt från färdig med allt som spelet har att erbjuda. Trots detta har jag nu tagit mig an spelets första stora expansion, Hearts of Stone, som erbjuder drygt tio timmar nytt material.

Hearts of Stone 2Hearts of Stone introducerar inga större nya områden för huvudkaraktären Geralt att utforska och handlingen är centrerad kring de norra delarna av Novigrad. Detta är dock inte nödvändigtvis något negativt då många av de områden som används redan känns bekanta för veteraner samtidigt som de målas upp på ett nytt sätt som får dem att kännas fräscha.

Det vi däremot får ta del av är flera nya karaktärer som alla känns välskrivna och intressanta. Bäst av alla är den nye antagonisten Olgierd von Everec. Han introduceras på ett sätt som genast sätter tonen för hela expansionen och som dessutom visar att han är en av de mest karismatiska karaktärer som serien begåvats med hittills. Jämfört med den gravallvarlige Geralt är Olgierd en frisk fläkt som lyfter upplevelsen rejält.

I övrigt är mycket sig likt jämfört med huvudspelet. Stridssystemet är fortfarande fantastiskt och den nya fiendetyp som gör entré skiljer sig tillräckligt mycket från tidigare fiender att det ska kännas utmanande att möta dem.

Hearts of Stone 1 (1)Utöver de vanliga fienderna får vi också ta del av ett par riktigt spektakulära bossfighter där en enorm padda är den mest minnesvärda. Expansionen är dessutom fylld med intressanta sidouppdrag som ofta är minst lika välgjorda som huvudberättelsen.

Nya spelmekaniska element med så kallade ”Runewords” ökar också variationen och djupet i The Witcher 3. Dessa gör att jag kan förbättra mina vapen genom att kombinera olika runor. Spelmekaniken i The Witcher 3 har alltid varit djup, på gränsen till avskräckande och detta förändras inte här. Nykomlingar kan känna sig överväldigade av alla valmöjligheter men de som hänger kvar och tar sig tiden blir rikligt belönade.

När allt kommer omkring är det dock handlingen som är den största stjärnan i Hearts of Stone. Vi får se nya sidor av Geralt som gör att han känns som en mer mångsidig karaktär än tidigare och fans som har följt serien från start kommer att känna igen ett och annat ansikte från de tidigare spelen.

Hearts of Stone 3Om du är färdig med kampanjen i The Witcher 3 är Hearts of Stone en expansion som bjuder på mer av allt och även introducerar ett par nyheter. Bristen på helt nya miljöer är lite av en besvikelse men i övrigt är Hearts of Stone ett måste för Witcher-fans.

Största +
Runewords
Stark berättelse
Olgierd von Everec

Största –
Få nya miljöer
De spelmekaniska nyheterna kan kännas överväldigande för nykomlingar

8av10

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*