Betatest: Call of Duty: Black Ops III

Att det släpps ett nytt Call of Duty varje år är numera lika självklart som att solen går ned på kvällen. Vad som däremot verkligen inte hör till vanligheterna är att det erbjuds en beta på sagda spel.

Black_Ops_3_MP_Ruin_Prophet__Evac_WM_1438700131Det är knappt tre månader tills Black Ops III släpps och för att bygga upp hypen och testa några nya idéer har Activision och utvecklarna Treyarch dundrat ut en flerspelarbeta som visar många av spelets nyheter.

Den största nyheten möts jag av ganska omgående när jag startar upp betan. Istället för vanliga, anonyma soldater kan jag nu välja mellan ett flertal olika specialister, som alla har sitt eget utseende och unika specialattacker och förmågor.

Dessa inkluderar bland annat att frammana en extra tålig sköld runt kroppen, använda två energiknivar för att skicka en stor tryckvåg genom marken eller min personliga favorit, som låter mig teleporteras tillbaka till en plats där jag befann mig för några sekunder sedan.

Black_Ops_3_MP_Battle_at_Ruhanga_WM_1438700123Inledningsvis trodde jag att dessa olika attacker och förmågor skulle förstöra balansen i spelet men Treyarch har lyckats hålla denna orörd trots alla nya tillskott. Faktum är att de hjälper till att få spelet att kännas unikt, trots att själva COD-kärnan fortfarande är högst närvarande.

Tempot har skruvats upp jämfört med föregående titlar och min karaktär kan nu inte bara glida fram på marken och använda jetpack utan även springa på väggarna som en dödlig parkour-expert, inte helt olikt mekaniken som finns i Titanfall. Inledningsvis tyckte jag inte att tempoökningen gjorde någon överdriven skillnad men efter ett par matcher kan jag tänka mig att tidigare spel i serien känns hopplöst långsamma.

Att Black Ops III är den hittills snyggaste delen i serien borde inte överraska någon och även om dess grafiska styrka inte kommer fram fullt lika bra i flerspelarläget som i kampanjen är det ett riktigt läckert spel, helt klart. Bilduppdateringen ligger även stabilt kring 60 bildrutor per sekund och något annat hade varit en besvikelse då detta länge har varit seriens signum.

Black_Ops_3_Specialist_Battery_1439290635Inför denna beta var jag bara måttligt intresserad av Black Ops III då jag ärligt talat börjat tröttna på serien, trots förra årets höjdarinlägg. Men nu är jag återigen redo att spänna på mig armékängorna och ge mig ut i framtida krig. Black Ops III har visat att Call of Duty fortfarande är att räkna med.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*