Recension: Call of Duty: Advanced Warfare – Havoc

Den första expansionen till förra årets Call of Duty: Advanced Warfare har anlänt och erbjuder i vanlig ordning fyra nya kartor, en handfull nya föremål och annat smått och gott. Det största tillskottet är dock Exo Zombies, Sledgehammers tolkning på det otroligt populära spelläget.

Drift_Havoc_AWVi börjar med de nya kartorna. Dessa går under namnen Sideshow, Core, Drift och Urban och bjuder på fyra välsvarvade krigszoner som passar riktigt bra för Advanced Warfares blixtsnabba strider. Personliga favoriten är Drift, som utspelas i en snöig semesterort. Att kryssa genom de olika butikerna och förbi en klassisk karusell i jakt på fiender är otroligt underhållande och visar det höga tempot Call of Duty är känt för från sin allra bästa sida. När en lavin plötsligt dånar ned på kartan och förändrar dess utseende njuter jag i fulla drag.

Övriga kartor är också underhållande och Sideshow sticker ut lite extra. Denna karta äger rum i en nedlagd nöjesplats där bilder på psykotiska clowner lär lämna mardrömmar hos alla som sett eller läst ”Det”.

Sideshow_Havoc_AWMen den största nyheten i Havoc är som sagt inte helt oväntat Exo Zombies. Detta nya läge sätter en rejäl spinn på det numera klassiska Zombies-konceptet. De odöda motståndarna är inte längre långsam kanonmat utan har istället utrustats med Exo-skelett som gör dem snabba, oberäkneliga och ännu mer dödliga.

Att fienden nu kämpar på samma villkor som en själv gör en stor skillnad och att spelläget blir otroligt spännande och intensivt, särskilt när du når de högre nivåerna.

Det har blivit något av en tradition för Zombies att inkludera kändisar som spelbara karaktärer och så är fallet även denna gång. John Malcovich spelar en vaktmästare hos Atlas, där zombierna anfaller och han slår sig ihop med en säkerhetsvakt (Jon Bernthal) en IT-expert (Rose McGowan) och en av Atlas forskningschefer (Bill Paxton). Tillsammans måste de fyra samarbeta för att nå en evakueringsplats innan de faller offer för zombieinvasionen.

EXO_Zombies_AWExo Zombies är precis lika underhållande som vanligt och introducerar flera element som gör att konceptet känns nytt och fräscht. Detsamma kan sägas om de fyra flerspelarkartorna som alla håller hög klass.

Havoc är kort sagt en riktigt lyckad expansion som passar perfekt för de som kanske har hunnit tröttna på huvudspelets kartor. Om utvecklarna fortsätter att leverera DLC av samma kvalitet i kommande expansioner kan Advanced Warfare mycket väl bli det Call of Duty-spel med bäst extramaterial någonsin.

Största +
Exo Zombies
Välgjorda kartor
Bill F*cking Paxton!!

Största –
Som vanligt något hög prislapp utan säsongspasset

8av10

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*