X1Sverige presenterar: Årets spel – Del 4

Året är snart slut och vi har nått vårt mål. Det är dags att en gång för alla utnämna årets bästa spel till Xbox One. Men först ska vi även dela ut pris till årets grafik och även kika framåt i tiden och se vad vi ser mest fram emot under 2015.

Årets grafik

3. Sherlock Holmes: Crimes & Punishments

Sherlock 2Mästerdetektiven från 221B Baker Street är inte bara en hejare på att lösa brott, han spelar även huvudrollen i ett av årets snyggaste spel. Miljöerna är vansinnigt läckra men det är framförallt karaktärsmodellerna som imponerar, då de är otroligt detaljerade. Elementärt, Watson.

2. Forza Horizon 2

Reviews_HUD_01_ForzaHorizon2De soldränkta vidderna i Sydfrankrike och norra Italien är lika vackra som de är roliga att utforska. Att världen sedan befolkas av otroligt detaljerade bilmodeller av sällan skådat slag gör det hela ännu bättre. Forza Horizon 2 är det bästa sommarspelet på flera år.

1. Assassin’s Creed: Unity

Assassins Creed Unity 3Efter fyra patchar börjar Ubisofts senaste lönnmördaräventyr att bli det spel det borde ha varit vid lansering. Trots alla problem som Unity har går det inte att blunda för det faktum att det är ett fantastiskt vackert spel med vackra karaktärsmodeller och en smärtsamt väl återskapad stad i form av Paris.

Mest efterlängtat – 2015

3. Life is Strange

LifeisStrange_screenshot_MaxandChloecar_11.08.2014_03Franska Dontnod släppte häromåret Remember Me till förra generationens konsoler. Även om det spelmässigt hade vissa brister visade studion stor skicklighet gällande karaktärsskapande. Därför känns episodbaserade Life is Strange så lockande. Twin Peaks blandat med tidsresande och två karaktärers vänskap står i fokus? Jag kan knappt vänta!

2. Ori and the Blind Forest

Ori and the Blind ForestDenna förmodade indiepärla skulle egentligen ha släppts under 2014 men blev nyligen försenad. Det gör mig ingenting, då jag gärna väntar i evigheter om det innebär att spelet blir så bra som jag hoppas på. Fantastisk stämning och en inledning som nästan direkt lockar till tårar gör att Ori and the Blind Forest är ett av mina mest efterlängtade spel under 2015.

1. Batman: Arkham Knight

Arkham Knight 1Jag älskar Batman. Det är min absoluta favorit av all världens superhjältar och jag älskar Rocksteadys tidigare Arkham-spel. Arkham Knight kommer att avsluta serien och ser på förhand ut som det spel jag alltid drömt om. En helt ny skurk kombinerat med löjligt läcker grafik och möjligheten att få ratta Batmobilen ger mig så höga förväntningar att jag har svårt att sitta still.

Årets spel 2014

3. Dragon Age: Inquisition

Dragon Age 2BioWares första spel efter Mass Effect 3 lär inte göra någon besviken och erbjuder en enorm spelvärld med tonvis av svåra val, minnesvärda karaktärer och fler saker att göra än jag någonsin kommer att hinna med. Vacker presentation, kreativ kontrollschema och vacker musik gör Inquisition till årets tredje bästa spel.

2. The Wolf Among Us

Bloody Mary - The Wolf Among UsTelltale Games knockade oss med The Walking Dead så många av oss var mer förberedda när The Wolf Among Us släpptes. Men vad jag inte var beredd på var att Bigby Wolfs äventyr skulle överträffa Lee och Clementines. The Wolf Among us är en neonfärgad noir-thriller med stenhårda män, ännu hårdare kvinnor, vidriga skurkar och allmänt slemmiga människor. Det hade med enkelhet vunnit årets bästa spel om det inte varit för en annan titel.

1. Forza Horizon 2

Reviews_01_WM_ForzaHorizon2Det enda spelet som hittills belönats med betyget 10/10 här på X1Sverige.se är naturligtvis årets bästa spel. Spelvärlden är underbar att utforska, körkänslan är mästerlig och mängden innehåll är rent löjlig. Jag har spenderat flera dygn med Forza Horizon 2 sedan det släpptes och jag har ännu inga planer på att sluta. Detta är inte bara årets spel, det är tidernas bästa racingspel.

Då var vi klara. Listan är komplett och 2014 är snart slut. Håller du med om våra val? Vilket är ditt favoritspel under 2014? Skicka en kommentar och berätta!

På återseende under 2015!

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*