X1Sverige presenterar: Årets spel – Del 1

2014 närmar sig sitt slut och även om det kanske inte lär bli ihågkommet som tidernas bästa spelår har vi ändå fått en lång rad av härliga upplevelser under de senaste tolv månaderna. Därför ska vi på X1Sverige nu hylla de bästa titlarna, samt dela ut en och annan känga till de mindre lyckade exemplen.

Under veckorna fram till nyårsafton kommer vi varje måndag att publicera en lista med en rad utmärkelser för det gångna året. Vi kommer att utse Årets spelhjälte, Årets narrativ, Årets vapen och mycket annat. Det hela kulminerar självklart strax före nyårsafton då vi utser Årets spel. Nu kör vi!

Årets sport/racing

3. Pro Evolution Soccer 2015

PES 2015 1Konami har tagit sig i kragen och det med råge. Efter flera år i skuggan av FIFA har PES hittat tillbaka till formen och levererar ett av årets bästa sportspel.

2. Trials Fusion

Trials Fusion AbyssFinska RedLynx fortsätter att leverera en briljant blandning av pussel, plattformande och racing. Trials Fusion är ett värdigt tillskott i den fantastiska serien.

1. Forza Horizon 2

Reviews_HUD_01_ForzaHorizon2Racing har aldrig varit snabbare, snyggare eller mer underhållande än i Playground Games fantastiska tvåa. Forza Horizon 2 kör om konkurrenterna utan några som helst problem.

Årets antagonist

3. Jonathan Irons (Call of Duty: Advanced Warfare)

Call of Duty Advanced Warfare 1När en tungviktare som Kevin Spacey bestämmer sig för att göra spelkaraktärer är det bäst att vara uppmärksam. Trots de faktum att manuset lämnar en del att önska och att Jonathan Irons påminner lite väl mycket om Frank Underwood från House of Cards lyckas Spacey leverera Call of Duty-seriens mest minnesvärda skurk hittills.

2. Pagan Min (Far Cry 4)

Far Cry 4 - 1Efter att Vaas gjort succé i Far Cry 3 var det en självklarhet att uppföljaren skulle få en minst lika intressant skurk. Pagan Min når inte riktigt upp till samma nivå som Vaas och han får för lite utrymme, men Troy Baker storspelar som den genomgalne självutnämnde kungen av Kyrat.

1. Bloody Mary (The Wolf Among Us)

Bloody Mary - The Wolf Among UsAv alla ondskefulla, vidriga varelser som rör sig i Fabletown är Bloody Mary en av de allra värsta. En sadistisk seriemördare som njuter av att plåga sina offer. Hon är kanske inte huvudskurken i The Wolf Among Us, men tack vare insatsen från skådespelerskan Kathryn Cressida är hon den klart otäckaste.

Årets nyrelease

3. Sleeping Dogs: Definitive Edition

SDDE_screenshot_Brutal_08_1407498631.08.2014_01Det mästerliga actionäventyret från 2012 får nytt liv i denna nyversion. Känslan av att få återvända till Hong Kong i rollen som undercoverpolisen Wei Shen är en härlig sådan och staden känns otroligt levande och tung av atmosfär. Rent grafiskt hade vi hoppats på mer men samtliga DLC-paket som släppts tidigare är ett trevligt plåster på såren.

2. Metro Redux

full1_metro_last_light
De två spelen i Metro-serien fick i år nytt liv på den nya generationens konsoler. Och vilket liv, sedan! Det första spelet har gjorts om rejält och går knappt att känna igen och uppföljaren har även den putsats till ordentligt.

1. Grand Theft Auto V

GTA V 2Det är bara ett år sedan vi besökte Los Santos sist men när Grand Theft Auto V kom till Xbox One kändes det nästan som en helt ny stad. Bilduppdateringen är ruskigt stabil och upplösningen har höjts. Det må saknas nytt material men GTA V innehåller redan så mycket att det inte gör någonting.

Årets Kinect-spel

3. Just Dance 2015

JD2015_screen_TETRIS_XBOXONE_e3_140609_4pm_1402149783Galenskaperna i årets Just Dance når nya höjder med avancerade dansrörelser och låtar som The Fox och Tetris Theme. Vissa rörelser är lite för invecklade för ett normalstort vardagsrum, särskilt om fyra spelare ska trängas. Men Just Dance 2015 är ändå ett klockrent tillskott till serien.

2. Dance Central Spotlight

DanceCentralSpotlightVi fortsätter i dansandets tecken men tar det hela i en något mer seriös riktning den här gången. Dance Central Spotlight är inte lika färgglatt eller galet som Just Dance men bjuder i gengäld på fler ”riktiga” dansrörelser. Den som vill ha party bör vända sig till Just Dance men den som vill dansa själv bör kolla in Dance Central Spotlight.

1. Disney Fantasia: Music Evolved

Fantasia 2Det är kanske inte helt överraskande att Harmonix kniper de båda topplaceringarna på denna lista. Fantasia skiljer sig dock rejält från Dance Central och erbjuder en upplevelse olik någon annan. Vare sig jag dirigerar klassisk musik eller mixar om Bohemian Rhapsody är Fantasia det bästa säljargumentet för Kinect.

Det var allt för den här gången. Ringa in måndag den 15 december i era kalendrar, då kommer nästa del i X1Sveriges lista över årets bästa spel.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*