Recension: South Park Pinball

Alla som är ens någorlunda intresserade av digitala flipperspel har med största sannolikhet provat på Pinball FX 2, från Zen Studios. Denna plattform är i princip standarden för digitalt flipper och med all rätt.

Studion har genom åren släppt en lång rad olika bord till spelet, både egenskapade alster och bord baserade på andra licenser. Nu har utvecklarna slagit sig ihop med Trey Parker och Matt Stone för att leverera två bord baserade på den otroligt framgångsrika animerade serien South Park. Resultatet är lika välgjort och galet som jag förväntat mig.

De två borden är alltså baserade på serien som utspelas i den sömniga Colorado-staden South Park. Det första bordet är allmänt baserat på TV-serien och innehåller inte helt oväntat mängder av referenser till det popkulturella fenomenet som är South Park. Citat, karaktärer och mycket annars trängs och slåss om din uppmärksamhet i detta färgstarka bord.

Bord nummer två fokuserar på karaktären Butters och heter trevligt nog ”Butters’ Very Own Pinball Game”. Även här får vi tonvis med referenser till serien och en viss Professor Chaos dyker också upp.

South Park PinballOm du är ett fan av South Park kommer du ha mycket att hämta hos South Park Pinball men även om du aldrig sett ett enda avsnitt kommer du kunna njuta av två briljant designade bord.

Båda borden är fyllda av hemligheter och överraskningar och är dessutom hyfsat enkla att lära sig. För att få ihop de riktigt höga poängen gäller det dock att öva, öva och åter öva då de också bjuder på en rejäl utmaning. Zen Studios har som sagt länge varit mästare på att designa flipperbord och South Park Pinball är inget undantag.

Största +
Mängder av South Park-humor
Underbart designade bord

Största –
De grälla färgerna gör att det kan bli svårt att se vad som händer ibland

8av10

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*