Recension: Zoo Tycoon

Är du en djurälskare? Är du ute efter en lite mer avslappnad spelupplevelse? Vill du ha något som kombinerar de två? Då bör du kolla in Zoo Tycoon.

I Zoo Tycoon tar jag mig an rollen som en djurparksskötare. Jag designar min egen park, köper in nya djur och ser till att de har det bra. Samtidigt måste jag hålla parken attraktiv för att locka fler besökare. För att säkerställa djurens välmående kan jag mata dem, leka med dem och mycket annat. Här visar sig dessutom spelets största höjdpunkter från sin allra bästa sida.

Zoo Tycoon 3Djuren i Zoo Tycoon är nämligen skrämmande verklighetstrogna. Chimpanserna kan härma dina rörelser, lejonens man svajar i vinden och elefanterna äter ur din hand och hela tiden är det slående likt verkligheten. Detta är intressant då resten av spelets presentation har en något mer tecknad film-liknande stil. Djuren och dess agerande är helt klart det bästa med Zoo Tycoon.

Det betyder dock inte att resten av spelet är dåligt på något sätt. Tvärtom, faktiskt då Zoo Tycoon är en av de mest harmoniska upplevelser du kan få på Xbox One. Det är inte direkt ett svårt spel men det är avkopplande och nästan konstant underhållande. Kombinationen av parkbyggande och interagerande med djuren är inget nytt i den här typen av spel men i Zoo Tycoon smälter de båda elementen samman på ett mycket lyckat sätt.

Zoo Tycoon 1Även om jag hela tiden har kul med något av Zoo Tycoons olika spellägen blir jag tyvärr sällan utmanad. Spelets olika mål är relativt lätta att nå upp till utan problem och det är sällan mina färdigheter sätts på prov. Detta gör att spelet kan kännas en smula långtråkigt med jämna mellanrum, vilket är trist.

Som tur är kan jag när som helst bege mig tillbaka till djuren, vilket genast ger mig den energikick jag behöver. Jag kanske tjatar om djuren för mycket men de är tveklöst spelets absoluta stjärnor och den främsta anledningen till att komma tillbaka till Zoo Tycoon.

Zoo Tycoon 2Därför är det tråkigt att det inte finns flera olika typer av djur. Jag finns förvisso över 100 djur att låsa upp, men många av dem är bara varianter av djur jag redan har. Det går heller inte att placera olika sorters djur i samma inhängnad. Detta är kanske förståeligt men det hade ändå varit kul att kunna experimentera lite mer.

Zoo Tycoon är ett spel som kanske inte innehåller särskilt mycket när man börjar granska det men det är samtidigt ett spel som gör det mesta av vad det erbjuder. För det mesta har jag riktigt roligt med Zoo Tycoon och det är ett trevligt avbrott från all action, skräck och äventyr som dominerar spelhösten.

Zoo Tycoon är inte det bästa spelet till Xbox One, men det är garanterat det allra mysigaste.

Största +
Djuren är fantastiska!
Trevligt att pyssla med min park
Mysig presentation

Största –
Kan bli långtråkigt
Inte mycket till utmaning

8av10

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*