Recension: NHL 15

Nytt år, nya sportspel från EA Sports. Detta är lika sant som att solen går ned varje kväll. I år är det ett lite speciellt år då företagets klassiska NHL-serie äntligen gör debut på de nya konsolerna. Hur lyckas NHL 15 med övergången till ny hårdvara?

NHL 15 2Det första som bör påpekas är det som många redan hunnit skrika sig hesa över på internet. Ja, det saknas mängder av material i NHL 15 till Xbox One jämfört med 360-versionen. Spellägen, funktioner och annat har av okända anledningar plockats bort. Men samtidigt har EA Sports redan börjat patcha in mycket av det saknade materialet för att försöka förbättra situationen.

Själv har jag knappt rört ett NHL-spel på flera år så dessa saknade funktioner är inget jag egentligen märker. Vad jag däremot märker omedelbart är hur långt serien har kommit sedan jag var aktiv, sett till den rena spelmekaniken och presentationen. Karaktärsmodellerna är riktigt läckra och jag kan med enkelhet identifiera en hel rad spelare tack vare deras digitaliserade ansikten.

NHL 15 3Skridskorna lämnar märken i isen, ett nytt kameraalternativ vrider kameran bara lite grann beroende på vart jag befinner mig i rinken vilket gör att spelet känns mer dynamiskt. Skill Stick-funktionen som innebär att jag använder den högra styrspaken för att finta och skjuta fungerar också alldeles förträffligt.

NHL 15 känns helt enkelt mer som riktig hockey än någonsin förr. Tacklingar ser betydligt mer realistiska ut än tidigare, det är svårare att göra mål och spelkänslan ligger helt enkelt på rätt ställe. Det känns verkligen bra att spela NHL 15. Det hela förstärks ytterligare av inramningen, som på ett realistiskt och engagerande sätt simulerar en riktig sportsändning.

nhl_15Trots att det saknas mycket material finns det ändå en hel del att göra. Jag kan skapa min egen spelare, ta mig an rollen som GM för ett lag, möta mina vänner online och mycket annat. Visst är det trist att material saknas, men när spelets kärna är så bra som den är i NHL 15 är det inget som grämer mig. Om du däremot är en av dem som slaviskt följt serien genom varje ny inkarnation kommer du förmodligen att känna dig en smula blåst på konfekten på grund av alla borttagna element.

I grund och botten är NHL 15 dock ett enastående hockeyspel som om inte annat bådar gott inför framtiden.

Största +
Presentationen
Fysikmotorn
Den rena spelmekaniken

Största –
Fattigt på innehåll

8av10

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*