Xbox One lanseras i Sverige nästa vecka

Nästa vecka är det äntligen dags. Efter en väldigt lång väntan kommer Xbox One att lanseras officiellt i Sverige. Visst, konsolen har funnits tillgänglig hos flera återförsäljare sedan den släpptes i november förra året, men nu är det dags för Microsoft att börja slå på marknadsföringstrumman ordentligt.

Frågan är då hur konsolen kommer att tas emot i Sverige? Eftersom jag redan nu kan gå in i valfri elektronikaffär och plocka med mig en konsol hem lär det inte bli den stora lansering som till exempel PS4 fick förra året. Det lär helt enkelt inte vara överdrivet många som köar utanför spelbutikerna vid midnatt, är vad jag försöker säga.

Xbox_Console_F_Tilt_TransBG_RGB_2013

Många säger redan nu att det är för sent för Xbox One att komma ikapp PS4, som nyligen avslöjade att de sålt 10 miljoner konsoler. Det senaste vi hörde från Microsoft var att fem miljoner konsoler skeppats, alltså sålts till butiker. Hur många av dessa som sedan sålts till konsumenter är oklart men förmodligen ligger Microsoft en bra bit efter Sony på den fronten.

Är det då för sent för Xbox One att vända trenden? Nej, det tror jag absolut inte. Många verkar glömma bort hur tungt försäljningen gick för PlayStation 3 när den släpptes. Xbox 360 låg långt före i försäljningssiffrorna under den större delen av förra generationen och det tog flera år innan Sony började komma ikapp. Jag säger inte att Xbox One kommer att gå om PlayStation 4, det tror jag inte. Men att räkna ut Microsoft redan nu är verkligen att ta ut för mycket.

Just nu känns det som rätt plats att påpeka att detta inte kommer att bli en gnällig fanboy-text om hur Xbox One är mycket bättre än PS4. Jag äger båda konsolerna och uppskattar dem exakt lika mycket och jag är dessutom aktiv skribent på PSSverige.se. Så ni behöver inte ens tänka fanboy-tankar om mig. Däremot kan jag ärligt säga att Xbox One just nu har fler exklusiva titlar som lockar mig än PS4.

XboxD_Logo_Consle_Sensr_controller_F_GreenBG_RGB_2013

Forza Horizon 2, som förvisso släpps även till Xbox 360, ser fullkomligt briljant ut och då jag älskade föregångaren ser jag enormt mycket fram emot denna del också. Sunset Overdrive kan bli ett av årets galnaste actionspel och Halo: The Master Chief Collection kommer att locka mängder av shooter-fans. Lägg sedan till Quantum Break och flera andra titlar på horisonten så finner ni en konsol som definitivt kan leverera.

Så frågan jag vill ställa är denna: Kommer du att köpa en Xbox One när den släpps nästa vecka? Har du kanske redan köpt en? Eller väljer du att avvakta eller rentav inte köpa konsolen alls? Vad du än väljer så är det din rätt att göra vad du vill. Det finns inga rätt eller fel.

Jag kan tala som en ägare av Xbox One sedan ett halvår tillbaka. Om du väljer att köpa konsolen tror jag inte att du kommer bli besviken.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*