Homefront: The Revolution byter utvecklare

Efter en tids rapporter om de finansiella problemen hos Crytek verkar det som att Deep Silver, utgivaren bakom kommande Homefront: The Revolution, har fått nog. De har nämligen köpt loss rättigheterna till spelet från Crytek och gett det till en annan utvecklare.

Istället för Crytek UK är det nu den nybildade studion Deep Silver Dambuster Studios som ska färdigställa Homefront: The Revolution. Studion bilades den 21 juli i år och är alltså nybildad i ordets rätta bemärkelse.

homefront-revolutionhomefront-revolution

VG247 rapporterar även att Hasit Zala, före detta studiochef hos just Crytek UK som lämnade sin post för en tid sedan har tagit rollen som studio director hos Dambuster Studios. Det är i dagsläget oklart om fler anställda från Crytek UK har eller kommer att flytta över till Dambuster för att fortsätta arbetet med spelet.

Affären ska också ha hjälpt Crytek att lösa sina finansiella problem till viss del. Ytterligare omstruktureringar har skett då arbetet med Hunt: Horrors of the Gilded Age har flyttats från Crytek Austin till Frankfurt.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*