Ubisoft Quebec blir huvudstudio för Assassin’s Creed

Under flera år har det varit Ubisofts Montréal-studio som haft huvudansvaret för Assassin’s Creed-serien. Men nu har uppgiften skiftat till Ubisoft Quebec, åtminstone för arbetet med en kommande del i serien.

Assassins Creed Unity 4

Detta är alltså första gången som utvecklingen av ett Assassin’s Creed-spel inte leds av Ubisoft Montréal. Ubisoft skriver på sin blogg att ”Ubisoft Quebec kommer att sköta arbetet med ett framtida Assassin’s Creed-spel”.

Studion är dock inga nykomlingar när det gäller den omåttligt populära serien. Tidigare har de hjälpt till med bland annat Assassin’s Creed: Brotherhood, Revelations, Assassin’s Creed III och expansionen Freedom Cry till Assassin’s Creed IV: Black Flag, för att nämna några.

Assassins Creed Unity 3

Ubisoft har dock bekräftat för GamesIndustry.biz att deras Montréal-studio kommer att fortsätta vara ansvariga för serien, men att  de ska dela ansvaret med Quebec.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*