Rykte: Crytek har lagt ned Ryse 2

Den senaste tiden har det cirkulerat en rad rykten om den finansiella situationen hos Crytek. Nu rapporteras det också att arbetet på en uppföljare till Ryse: Son of Rome har lagts ned som en följd av detta.

Ett tiotal nuvarande eller före detta anställda hos Crytek har anonymt berättat för Kotaku om situationen hos studion. Bland annat ska löner inte ha betalats ut i tid och mängder av anställda ska ha lämnat företaget de senaste månaderna.

Ryse_Horz_RGB_MW_final_FLAT

Nu rapporteras det också att en icke namngiven uppföljare till Xbox One-lanseringstiteln Ryse ska ha varit under utveckling och sedan lagts ned. Mycket mer är inte känt om denna påstådda uppföljare.

Crytek har hela tiden sagt att företaget inte befinner sig i ekonomisk kris och att de jobbar för att lösa de problem som finns. Personligen hoppas jag att det ordnar sig på något sätt, då Crytek är en studio som jag definitivt vill ska finnas kvar.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*