Lego Brawls

Super Smash Bros.-serien har varit den självklara kungen av party-fighters i över 20 års tid nu men på senare tid har andra börjat kämpa för en del av kakan. Det kanske tydligaste och mest framgångsrika exemplet är det nyligen lanserade Multiversus, som snabbt har blivit en enorm framgång på flera plattformar. Utvecklarna bakom konkurrenten Lego Brawls kunde med andra ord knappast valt en sämre tid för lanseringen av konsol-versionen av Lego Brawls för detta är en titel som tyvärr inte står sig särskilt väl mot varken Super Smash Bros. Eller Multiversus.

Lego Brawls har varit tillgängligt till iOS via Apple Arcade sedan en tid tillbaka och har blivit en populär titel i Apples spelbibliotek. Att en större version till konsoler skulle släppas kom alltså knappast som en överraskning för någon. Väntan har dessvärre inte varit värt det då Lego Brawls är en titel som känns opolerad, ofokuserad och värst av allt, ganska tråkigt att spela.

Huvudproblemet med Lego Brawls är den totala avsaknaden av djup i spelmekaniken. Jag erbjuds en knapp för normala attacker, en knapp för att hoppa och två knappar för att använda diverse specialattacker som jag kan plocka upp på spelets olika nivåer. Det finns en viss kreativitet i dessa specialattacker men även med dessa dröjer det inte många matcher innan jag gäspar uttråkat framför TV:n.

De olika spellägena kan spelas antingen online, lokalt med andra eller med botar men inget av dem är särskilt roligt och när det är många karaktärer igång samtidigt blir striderna snabbt en oöverskådlig röra där jag aldrig känner att jag har koll på eller kontroll över vad som händer. Jag kan spela över vissa berömda LEGO-varumärken som Ninjago men inte ens detta gör något större för underhållningsvärdet. Faktum är att det roligaste är att designa min slagskämpe med de tusentals olika delar och bitar men återigen är detta ingen underhållning som håller under någon längre period.

I slutändan är Lego Brawls en simpel, oinspirerad och ganska tråkig fighter som möjligtvis kan roa de allra yngsta men förmodligen ingen annan. Med en prislapp på drygt 400 kronor finns det betydligt bättre titlar att lägga pengarna på.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*