Recension: The Escapists 2

För drygt två och ett halvt år sedan recenserade vi The Escapists här på X1Sverige. Vi sa då att ”Upplägget är rent genialiskt och även om utförandet inte är helt felfritt är detta en titel som inte bör missas.”

Escape 1Nu är uppföljaren här och utvecklarna verkar ha uppmärksammat att utförandet kunde förbättras för The Escapists 2 är nämligen ett spel som överträffar sin föregångare på alla sätt och vis. Upplägget är fortfarande detsamma, det gäller att fly ur fängelse på vilket sätt jag än kan. Jag kan gräva en klassisk tunnel till friheten, jag kan förklä mig för att försöka ta mig ut på det sättet och jag kan försöka mig på att slå mig ut med våld.

The Escapists 2 bjuder på en sandlåda i ordets rätta bemärkelse där det finns tonvis med sätt att nå slutmålet. Inget sätt är fel och inget är mer rätt än något annat utan efter det korta träningsuppdraget är jag fri att göra mitt bästa för att ta mig ut ur något av spelets många fängelsen.

Den största nyheten är att dessa platser är betydligt mer varierande än tidigare. Nu får jag inte bara försöka fly från platser på land utan även från mer exotiska platser där ett fartyg blivit min personliga favorit. Ett fängelse i den frusna vildmarken och ett dånande fängelsetåg är också välkomna tillskott.

Escape 2Ett annat otroligt välkommet tillskott är ett utökat flerspelarstöd där upp till fyra spelare kan samarbeta både lokalt och online. Att ha en vän starta ett bråk eller upplopp för att distrahera vakterna medan jag försöker få upp en ventil som tar oss till friheten är otroligt underhållande och gör det hela än mer spännande.

Stridssystemet har också förbättrats rejält jämfört med föregångaren och det känns inte nu hopplöst svårt att ge sig in i en fight när det väl behövs. Utöver detta har grafiken fått ett rejält ansiktslyft samtidigt som den behåller charmen från originalet.

Manuset är precis lika underhållande som tidigare och det kryllar av popkulturella referenser och smarta skämt precis överallt. Det märks att utvecklarna har en stor kärlek till prison break-genren och att de gör sitt bästa för att fånga den känslan.

Escape 3The Escapists 2 är ett briljant litet spel som förbättrar på grunden som föregångaren lade. Resultatet är ett spel som är flera gånger bättre än det förra och som är väl värt din uppmärksamhet.

Största +
De olika fängelsena
Valmöjligheter
Grafiken

Största –
Vissa kontrollproblem finns kvar

Silverlogga

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*