Recension: King’s Quest – Chapter 5: The Good Knight

Sierra mångfaldigt hyllade historia om Kung Graham lider nu mot sitt slut i det sista kapitlet, The Good Knight. Medan Gwendolyn sörjer till faktumet att hon kommer behöva ta farväl till sin älskade farfar så fortsätter Graham sin tillbakablick genom att berätta om sitt allra sista äventyr.

Historien börjar med en äldre Graham, där spåren som tiden satt syns klart och tydligt. Men som han säger medan han speglar sig; hatten må vara sliten men än passar den!
Den prinsessa som man i kapitel tre valde att gifta sig med ifrågasätter hans rastlöshet, önskar dem endast en solnedgång tillsammans, Graham vrider sig dock fortfarande med att vilja sätta en prägel på sin regim att bli ihågkommen för.

kings-quest-chapter-5-review

[…] kommer behöva ta farväl […]

I sökandet efter äventyr så bestämmer han sig för att testa sin lycka i byn, men stoppas upp av en del hinder. Det största av alla verkar vara minnet, då allting inte riktigt verkar vara som han minns det.

Den sista delen innehåller kreativa pussel i samma anda som de tidigare kapitlen. Redan i början behöver man tänka efter noga, då många av delarna behöver göras om, då de är vävda in i det bakomliggande elementet med Grahams nedgående minne. Det innehåller väldigt intressanta segment, som inverterade kontroller för att förvirra spelaren själv. Många känslosamma tvister hade mig på kanten av stolen, med min personliga förfäran om vad som precis hände, konstanta misstankar om vad som egentligen låg bakom den lilla förändringen.

kq_ch5_logo
King’s Quest har tagit mig på en känslosam resa, den har testat ens tankeförmåga, intellekt, och moral. De alla olika kapitel har testat en väldigt viktig del av ens personliga tankar och värderingar. Allt från att behöva känna skulden att dina beslut leder till att vissa av dina fångade vänner kanske inte klarar sig, till att få ett känslomässigt återförenande med din son som blev stulen från dig som spädbarn.

King’s Quest har tagit mig på en känslosam resa […]

Det som jag stör mig på är endast att jag inte tillhör den generationen som spelade sig igenom den här historien när den först lanserades, då det hade varit underbart att få leva sig igenom Grahams storslagna liv på nytt.

Största +
Väldigt känsloväckande
Barnsligt skämtsam men med en vuxen underton
Intressanta pussel som speglar hur Grahams hälsa avtar

Största –
Att det inte fortsatte med nästa kapitel

Silverlogga

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*