Recension: King’s Quest – Chapter 4: Snow Place Like Home

Fjärde kapitlet av Sierras klassiker är nu här, där vi fortsätter att följa i Grahams fotspår medan han blickar tillbaka på de hissnande äventyren han haft genom sin ungdom. Det är många blandade känslor som varvas med humor i den nästsista delen av King’s Quest; Snow Place Like Home.

Historien återupptar några år efter kapitel tre, Graham är nu gift med sin älskade och tillsammans har de ett tvillingpar; Alexander och Rosella. Mitt i natten är det den eviga kampen om vem som ska upp för att få barnen till att somna, ridderlig som han är så erbjuder Graham sig själv så att hans drottning kan få sin sömn. Långsamt vaggar han sin son till sömns, och allt är fröjd när Grahams gamle vän Manny stormar in. Han avslöjar sig att egentligen vara den onde trollkarlen Manannan. Han kidnappar Alexander och gör honom till sin slav, för den hemska behandling han fått ifrån kungariket ska han nu som hämnd få känna samma smärta.
kings-quest-snow-place-like-home-screenshot-05

[…] i vanlig ordning så går allt långt ifrån smidigt […]

Desperat för att finna sin son slutar Graham aldrig att leta och ger aldrig upp hoppet. Efter 18 år, på gränsen till att ge upp så dyker Alexander upp vid dörren, och familjen är äntligen komplett! Tillsammans bestämmer de sig för att ta en semester, då de alla har 18 år att ta igen. Men i vanlig ordning så går allt långt ifrån smidigt och fint för Graham, och det blir ett nytt äventyr att blicka tillbaka till.
kq_ch4_screens_4

[…]hittills min favorit.

King’s Quest – Chapter 4: Snow Place Like Home fokuserar likt alla de tidigare på problem lösning genom komplicerade och intelligensprövande pussel, men för mig så var historieberättandet en större del. Likt det tidigare kapitlet som fokuserade på hur han mötte sin blivande fru, så handlar detta om hur han äntligen finner ett band med sin son efter alla år. Alla pussel och gåtor, hur komplicerade eller simpla de än var, mätte inte upp till den emotionella nivån i historien för det här kapitlet som tilltalade mig på en personlig nivå. Mitt hjärta brast vid prologen, och jag kände hur man sken upp när man fick se de stunder då Graham lyckades nå fram till att kunna bilda ett band med Alexander.

Med sin alltid lika lättsamma humor och intressanta prövningar, samt väldigt rörande historia, så levererade King’s Quest – Chapter 4: Snow Place Like Home samma höga standard som de tidigare kapitlen, och är hittills min favorit.

Största +
Fin och rörande historia
Intressanta pussel som skiljer sig från tidigare delar

Största –
Manannan som förhoppningsvis kommer få vad han förtjänar i slutändan

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*