Recension: Dangerous Golf

Vi är många som minns Burnout-serien med värme. Racingserien från Criterion blev legendarisk tack vare sin vansinniga hastighet, flera underhållande spellägen och tidernas kanske mest spektakulära krascher. Just Crash Mode är något som legat kvar i de flestas minnen och det var i Burnout 3 som detta läge nådde sin absoluta topp enligt undertecknad.

DG1Burnout är sedan länge tyvärr en död serie och vi lär aldrig få se en ny del. Det har dock inte hindrat ett gäng före detta Criterion-anställda från att skapa ett helt spel kring Crash Mode, fast på ett radikalt annorlunda sätt. Deras vision har manifesterat sig i form av Dangerous Golf.

Titeln säger egentligen allt du behöver veta om spelet. Det handlar om att golfa inomhus och om att skapa så mycket förstörelse och förödelse som möjligt. Mina golfbollar kan skicka tryckvågor som slungar undan föremål, de kan börja brinna och förstöra allt i sin väg och de kan studsa nästan löjligt många gånger innan de till slut stannar upp.

Det hela kan jämföras med en rad olika spel där högsta poäng är viktigast. Allt från Tetris och Pac-Man till Angry Birds och olika Tower Defense-spel gör sig påminda. Inte när det kommer till upplägget utan när det gäller den ständiga jakten på den perfekta rundan.

DG2Varje nivå utspelas på ett relativt litet område, exempelvis en matsal eller ett kök. På dessa nivåer finns det en rad olika mål att uppnå, oftast genom att krossa så mycket som möjligt. Mer avancerat än så blir det egentligen inte men det behövs heller inte. Dangerous Golf bygger på en galen idé och spelet utnyttjar det till fullo.

Dangerous Golf kommer till sin fulla rätt om ett partyspel med ett gäng vänner. Jakten på högsta poäng blir lätt väldigt tävlingsinriktad och det är lätt att spendera timmar med att spränga kök med explosiva golfbollar.

I slutändan faller spelet dock på att det blir lite för långtråkigt. Spelmekaniken blir aldrig särskilt varierad och efter ett par timmar börjar det bli aningen upprepande. Spelet avnjuts bäst i kortare sessioner och om du spelar för länge finns risken att du tröttnar.

DG3Med det sagt är Dangerous Golf ett väldesignat, läckert och framförallt roligt spel som vågar satsa allt på en enda idé. Resultatet är inte perfekt på något sätt men det är mer än tillräckligt underhållande för att jag ska fortsätta spela under en lång tid framöver. Så länge jag håller spelsessionerna uppdelade ordentligt.

Största +
Ett klockrent partyspel
Tonvis med explosioner
Kommentatorn från Burnout är tillbaka!

Största –
Blir snabbt lite enformigt

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*