Recension: The Division – Underground Expansion

Nu när sommarvärmen faktiskt har haft den goda smaken att visa sig i vårt avlånga land i mer än ett par minuter åt gången kan det vara skönt att ha något svalkande som väntar efter en hård dag i solen. Vad sägs om att inte bara återvända till ett snöklätt New York utan dessutom även ge sig ned i dess underjordiska tunnelsystem? Det är exakt vad som erbjuds i den första stora expansionen till The Division, som talande nog fått titeln ”Underground”.

TCTD_screen_tunnel_e3_160613_1101am_1465832641Inledningsvis är mycket sig likt när det gäller denna första expansion. Spelmekaniken är oförändrad och fienderna har fortfarande en tendens att suga åt sig kulor som svampar innan de stupar. Den stora förändringen kommer i miljöombytet. Som namnet antyder äger en stor del av Underground rum under markytan, i de många tunnlar som urholkat jorden under New York.

Många av spelets uppdrag äger rum i olika områden som är slumpmässigt genererade, vilket höjer omspelningsvärdet rejält. Den underbara detaljrikedomen från världen ovanför är dock fortfarande närvarande i allra högsta grad och spelet ser fortfarande ruskigt bra ut med sina rök- och partikeleffekter som får fritt spelrum i de trånga tunnlarna.

I expansionens narrativ har de krigande fraktionerna från huvudkampanjen flytt ner i New Yorks tunnelbanesystem där de passat på att omgruppera sig. Så kan det naturligtvis inte gå till utan The Division skickas ned för att elda ut råttorna. Detta görs genom att i vanlig ordning knäppa tonvis av fiender, besegra bossar och samla på viktigt och värdefullt loot.

TCTD_screen_dragon_e3_160613_1101am_1465832636Underground-expansionen bjuder på en hel del nya föremål och faktum är att just en tripp till underjorden mycket väl kan vara det bästa sättet att få tag på riktigt bra utrustning och detta leder till att flera uppdrag enkelt kan spelas om ytterligare ett par gånger.

En annan nyhet är de ”direktiv” som erbjuds för att skapa lite omväxling i uppdragen. Dessa är som omvända fördelar som på olika sätt höjer utmaningsnivån i spelet. Det kan handla om att spela utan karta eller att ständigt förlora hälsa under ett uppdrag. Om du tar dig an något av dessa och även klarar dig genom uppdraget med livet i behåll belönas du med en extra stor mängd erfarenhet.

Sist men inte minst har vi expansionens tredje stora nyhet, nämligen ett helt nytt Incursion-uppdrag. Detta heter Dragon’s Nest och bjuder på en rejäl utmaning när fyra bossar skall bekämpas samtidigt. Det finns många spektakulära ögonblick i detta uppdrag och att nämna dem i större detalj vore att göra framtida spelare en rejäl björntjänst.

TCTD_screen_fourhorsemen_e3_160613_1101am_1465832637Utöver dessa nyheter som följer med expansionen har The Division uppdaterats och erbjuder en hel del nya vapen och ny utrustning tillsammans med mycket annat. Uppdatering 1.3 har snabbt visat sig vara den största och bästa hittills och tillsammans med expansionen har det lockat tillbaka mig till New York, Divisionen och alla dess fiender. Nu räknar jag med att stanna tills snön börjar falla även här.

Största +
Dragon’s Nest
De slumpmässigt genererade uppdragen
Gott om ny utrustning

Största –
Inga direkta revolutioner i spelmekaniken

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*