Recension: Project CARS – GOTY Edition

När Project CARS släpptes för ganska exakt ett år sedan hade vi följande att säga om spelet i vår recension:

”Project Cars är en fullfjädrad racingsimulator som inte tvekar en sekund på att krossa dig om du inte är försiktig. Det är ett spel som kräver hängivenhet och som slår dig sönder och samman om du inte respekterar det. Och jag älskar det.”

Project CARS - Annoucement screenshot (14)_1404232378Detta var alltså 2015 och nu har Project CARS släppts i en Game of the Year-utgåva, komplett med allt nedladdningsbart material som tidigare släppts samt alla förbättringar som kommit i och med olika patchar och liknande.

Hängivenhet, hårdträning och hårnålskurvor är några av ledorden.

Och vet ni vad? Spelet är om möjligt ännu bättre än tidigare. Körkänslan och fysikmotorn är fortfarande i absoluta toppklass och bjuder på en körupplevelse utöver det vanliga, särskilt om du spelar med en ratt och kanske till och med en racingstol.

Spelet är fortfarande lika brutalt utmanande nu som då och det är egentligen bara Dirt Rally som kan erbjuda konkurrens på detta område. Du måste vilja bli bra på Project CARS för att lyckas, detta är inte ett spel som du hoppar in i för ett snabbt race då och då. Hängivenhet, hårdträning och hårnålskurvor kan man säga är några av ledorden.

Project CARS - Annoucement screenshot (13)_1404232371Vissa av de problem och buggar om dök upp då och då i originalspelet har putsats till eller slipats bort helt och resultatet är en otroligt välpolerad upplevelse som inte bara ser riktigt vacker ut utan som numera även formligen svämmar över med material, tack vare DLC-paket med nya bilar, banor och annat. Bilduppdateringen kunde i originalet tappa en smula vid få utvalda tillfällen men det verkar som att även detta har åtgärdats.

Om du är redo för ett racingspel som kommer att bestraffa dig innan det låter sig bemästras kommer du att bli mycket nöjd med Project CARS – GOTY Edition.

Menyerna är dock ungefär precis lika tråkiga som smått förvirrande som de var för ett år sedan men Project CARS är knappast det enda bilspel som lider av detta problem. I övrigt är det svårt att säga något om Project CARS – GOTY Edition som inte redan sagts i min ursprungliga recension. Det är i grund och botten samma spel men med mer av precis allt.

Project CARS - E3 screenshot (4)_1404232391Om du har varit sugen på att testa spelet men av någon anledning inte gjort det än finns det inget bättre tillfälle än nu. Det är samma fantastiska racingsimulator som släpptes förra året med tonvis av nytt material och en mer finslipad upplevelse. Om du är redo för ett racingspel som kommer att bestraffa dig innan det låter sig bemästras kommer du att bli mycket nöjd med Project CARS – GOTY Edition.

Största +
Samma fantastiska spel men med mer av allt
Mängder av nytt material
Fortfarande härligt utmanande

Största –
Menyerna är fortfarande bedrövligt trista

Silverlogga

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*