Recension: King’s Quest – Chapter 2: A Rubble without a Cause

Seirras hyllade spel King’s Quest är nu tillbaka med sin andra del, Chapter II: Ruble without a Cause. I den andra delen får vi fortsätta att följa Grahams färd från hoppfull deltagare i tornerspelen till den gamle och vise kungen som nu berättar sin historia.

2979557-trailer_kingsquestchapter2_rubblewithoutacause_launch
Kapitel två börjar en tid efter förra delens slut. Som utvald arvinge av den förra kungen får man redan ett tufft beslut att fatta; under bilaga 90210 har spelaren veto om riddarnas nya uniformer och tvingas välja mellan två, tillsynes identiska, rustningar. Där efter får man en till förfrågan, sedan ytterligare en, och en till, tills man av misstag godkänner att denna dag för evigt är ”omvända dagen”. Kort därefter bryter kalabaliken ut med många tillsbegränsade val, och med allt omvänt så vet man inte ens hälften av de svar man har gett är så värst logiska. Det hinner inte gå mer än två minut innan spelet får mig att börja skratta av komiken som utvecklarna har lagt ner i skapandet av den här nya lanseringen.

Alla beslut och krav som ställs på en kung tär på krafterna, och Graham bestämmer sig för att gå ner till Daventry för att lugna sina nerver. Detta var dock inte hur kvällen skulle sluta då han istället blir kidnappad av vättar som har invaderat landet. Därefter tar nästa äventyr sin början med Grahams flykt ifrån vättarnas kula.

Det hinner inte gå mer än två minuter innan spelet får mig att börja skratta av komiken som utvecklarna har lagt ner i skapandet

Då detta är en andra del i en serie om fem så sker det inte några direkta uppdateringar vad gäller grafik eller mekanik. Handlingen skiljer sig klart, då detta är en annan historia, och de olika pussel man behöver lösa skiljer sig lika så.

KQCh2_Screen7_1448965202
De pussel du stöter på är inte lika simpla som de flesta i första kapitlet, särskilt när du nu har pressen att fria dig själv och andra i tid. Många lösningar kan man se redan från första början, men prioriteringar och saknaden av medel för att kunna lösa problemen direkt ställer dig ibland inför svåra val. Så är det tyvärr när man är kung.

Största +
Invecklade pussel
Svåra moraliska val

Största –
Kändes mycket kortare än första kapitlet

(Vi på X1Sverige har ändrat vårt betygssystem och använder inte siffersatta betyg längre. Mer information kring detta hittar ni här.)

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*