Recension: The Crew: Wild Run

När The Crew presenterades lät det nästan för bra för att vara sant. En studio med racingveteraner som utvecklade den ultimata bilburna onlineupplevelsen där tusentals spelare fick en enorm karta över hela USA att leka på med mängder av bilar som kunde skräddarsys efter spelarens önskemål.

Slutresultatet blev dock något annat och jag var dessvärre ganska besviken med spelet när det släpptes. Ett onlineläge som nästan var helt ur funktion och en trist story var de största minusen men även körkänslan lämnade en hel del att önska.

TCWR_Launch_Screenshot_BikeVSBikeNu, drygt ett år senare, har spelet genomgått flera stora förändringar i samband med nytt material och nya uppdateringar. Den största förändringen har kommit i och med den nya expansionen Wild Run.

Bland nyheterna finns bland annat en rejäl grafisk uppdatering, ett gäng nya fordonsklasser och ett nytt vädersystem. Samtliga nyheter gör sitt bästa för att förbättra spelupplevelsen och överlag lyckas de faktiskt.

Den grafiska presentationen har alltså fått sig en ansiktslyftning och spelet ser faktiskt bättre ut än tidigare med mer detaljerade miljöer och bättre flyt. Det nya vädersystemet gör också att spelvärlden känns mer dynamisk och mångsidig än tidigare, vilket är mycket välkommet.

TCWR_Launch_Screenshot_Monster ArenaNär det gäller fordonen får jag nu möjligheten att korsa USA på motorcykel eller exempelvis en monstertruck. Detta ökar på variationen i ett fordonsgalleri som tidigare känts relativt ensidigt. Jag önskar fortfarande att ett större antal fordon fanns tillgängliga men man kan väl inte få allt man önskar.

En rad nya tävlingar, som uppdateras periodvis, kallat The Summit har också introducerats och rör spelet ytterligare ett steg mot de MMO-ambitioner som utvecklarna har varit tydliga med redan från början. The Summit kan ses som ett steg i rätt riktning och det ska bli spännande att se vad utvecklarna gör med konceptet framöver.

Frågan kring Wild Run-expansionen är om det är egentligen är värt att investera? En stor del av nyheterna är nämligen tillgängliga gratis genom spelets senaste patch. De grafiska uppdateringarna och vädersystemet följer med denna patch vilket gör att expansionen “endast” innehåller de nya fordonen och tävlingarna.

TCWR_Launch_Screenshot_DetroitDriftDetta är dock inte något negativt då det nya material som faktiskt erbjuds är bland det bästa i spelet. Att köra runt och göra trick med min egenhändigt ihopsnickrade monstertruck är vansinnigt underhållande och tillskottet av motorcyklar erbjuder trevlig variation i körkänslan.

Om du tillhör de som redan fastnat för The Crew erbjuder Wild Run gott om nytt material att roa sig med. Har du funderat på att kanske dyka in i den enorma spelvärlden är detta bästa tänkbara tillfälle då expansionen säljs både separat och kombinerat med huvudspelet.

Jag var som sagt ganska missnöjd med The Crew när dett lanserades men jag kan glädjande nog meddela att utvecklarna har lärt sig av sina misstag och lyckats förbättra spelet avsevärt. Det är fortfarande inte i klass med Forza Horizon 2 men det är få spel som är.

TCWR_Launch_Screenshot_Tunnel NYCVill du ha en underhållande bilburen onlineupplevelse tillsammans med ett gäng kompisar är The Crew numera ett riktigt hyggligt alternativ och jag ser fram emot att se vad utvecklarna hittar på med titeln i framtiden.

Största +
Roliga nya fordonsklasser
En rejäl grafisk uppgradering
Onlinedelen är numera riktigt stabil

Största-
Fortfarande för få fordon
Mycket av innehållet kommer gratis

7av10

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*