Recension: Disney Infinity 3.0 – Toy Box Takeover & Toy Box Speedway

Disney har dundrat ut två nya expansioner för Disney Infinity 3.0. De två expansionerna Toy Box Speedway och Toy Box Takeover är betydligt mindre än de fullstora expansioner som kommit tidigare men de erbjuder samtidigt ett radikalt annorlunda upplägg.

Takeover_DisneyPixar_1-X3I Toy Box Takeover har den ondskefulle Syndrome kommit över en av leksakslådans mäktiga trollstavar och använder den för att ställa till med kaos, kort och gott. Det är då upp till leksakalådans andra karaktärer, såväl hjältar som skurkar, att bekämpa Syndrome och hans anhängare.

Det hela spelas ur ett fågelperspektiv och påminner en hel del om actionbaserade rollspel i stil med Diablo. Spelmekaniken är dock rejält förenklad av förståeliga skäl. Möjligheterna att blanda fritt mellan karaktärer ger mig chansen att skapa några legendariska team-ups.

Mr Incredible kan kämpa tillsammans med Black Widow och Luke Skywalker, vilket erbjuder varierad och underhållande spelmekanik. Alternativt kan jag använda någon av de nya figurer som lanserats samtidigt som de nya expansionerna, nämligen Hulkbuster Iron Man och Ultron från storfilmen Avengers: Age of Ultron eller självaste Darth Maul, som debuterar som spelbar karaktär med en riktigt läcker figur.

Takeover_SW_1-X3Om Toy Box Takeover inte låter som din grej kanske du fastnar mer för högoktaniga Toy Box Speedway. Här tas cart-racingen från huvudspelet till nya nivåer med en renodlad racingexpansion. Ett helt gäng nya nivåer har lagts till som jag kan tävla på i tre olika spellägen; vanliga race, vapenrace och klassisk time trial.

Nivåerna är baserade på välbekanta miljöer från mängder av Disneys olika licenser och det är en fröjd att bränna gummi runt Mos Eisley eller glida runt i snötäckta Arendelle från Frozen. Jag kan också tävla mig fram genom Halloween Town från The Nightmare Before Christmas eller på Sugar Rush-nivån från Wreck-It Ralph.

ToyBoxExpansionGames_Speedway-X3Variationen på nivåerna är smått fantastisk men jag önskar att utvecklarna vågat gräva ännu djupare i arkiven. Jag hade till exempel gärna sett fler nivåer baserade på Disneys äldre filmer och även de klassiska kortfilmerna.

Samtidigt är det svårt att vara besviken när jag som Ultron bränner omkring i en minimal go-cart och tävlar mot Chewbacca som kör en Sand Crawler samtidigt som Anna och Elsa slåss om förstaplatsen på varsin snöskoter.

Körkänslan är överlag riktigt bra även om den inte kan mäta sig med giganter som Mario Kart eller Sonic & All-Stars Racing. Det finns gott om olika fordon men vapendesignen är dessvärre i blekaste laget.

Speedway_SW_1-X3Överlag är dock både Toy Box Takeover och Toy Box Speedway två mycket underhållande tillskott till ett redan briljant spel. Innehållet är kanske inte fullt lika matigt som i de stora expansionerna men för den reducerade prislappen är de båda värda pengarna flera gånger om.

Största +
Väldesignade racingnivåer
Striderna i Takeover-expansionen
Bubblar över av kreativitet

Största –
Vapnen i Speedway-expansionen är ganska tråkiga

8av10

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*